Balaševićev sin u Sarajevu predstavio film čije je snimanje bila Đoletova želja

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa, pojavio se sa suprugom Nikolinom i kćeri Verom na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala kako bi predstavio film Megdan: Između vode i vatre na kojem je radio s Todorom Chapkanovim. Aleksa je pisao scenarij, a Chapkanov režirao film. 

Uz njega su pozirali i sudionici filma - Viktor Savić, Enis Bešlagić, Nina Seničar, Vojin Ćetković te folkerica Maya Berović, koja je također dobila ulogu u filmu. U filmu glumi i Aleksina sestra Jovana Balašević. Radnja prati život vaterpolista koji se upušta u svijet ilegalnih borbi u kavezima.

Maya Berović s Nikolinom i Verom Balašević

"Nekadašnja vaterpolska zvijezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru s visokim ulozima da bi spasio svoj vaterpolski klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobjede i poraza tanka", stoji u opisu filma.

Balaševićeva ideja

Inače, Megdan je ime dobio po pjesmi Đorđa Balaševića iz 1993. godine, a film je bio ideja samog Đorđa. Kao posvetu i ispunjenje želje pokojnom ocu, Aleksa je angažirao Vojina Ćetkovića da u filmu tumači lik "čoveka s mesecom u očima", po istoimenoj pjesmi posvećenoj Vukovaru. 

"On pogledom može svašta proizvesti, mislim da mu neće biti pretjerani problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono na što ćeš veoma rijetko naletjeti, on je od onih ljudi s kojima možeš sjesti", rekao je Balašević sinu.

Vojin Ćetković (s naočalama)

Aleksa je ranije najavio da će ovaj film biti "most između svih gradova i država u regiji, a i u svijetu". "Most koji nosi poruku da je za normalnog čovjeka svaki rat izgubljen", dodao je. 

Inače, Aleksa Balašević je vlasnik organizacije Megdan Fight koja organizira MMA i kikboks borbe boraca iz cijelog svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.