Bivša "tradicionalna supruga" otkrila mračnu stranu kontroverznog načina života

Screenshot/Foto: TikTok/Instagram

Enitza Templeton je bivša "tradwife", odnosno tradicionalna žena koja je prihvatila ulogu majke, supruge i kućanice. Enitza je na TikToku podijelila neke od mračnijih elemenata ovog načina života nakon što je okončala svoj desetogodišnji brak. Njezini videi na TikToku imaju stotine tisuća pregleda i lajkova.

Slijedila je stereotipe

Enitza Templeton udala se, za sada bivšeg muža, 2009. godine, puno prije nego što je trend tradicionalne supruge postao popularan na društvenim mrežama poput TikToka. Slijedila je stereotipe o tome što svaki partner mora raditi u vezi i deset godina njen život je bio, kako tvrdi, "samo kuhanje obroka, briga o djeci i zadovoljenje tuđih potreba".

Prisjećajući se trenutka kad je shvatila da mora izaći iz tog života, Templeton je rekla: "Sjećam se da sam gledala TV, slagala ručnike i razmišljala da bih voljela da mi netko pomogne da izađem iz ovoga. Da imam novca, da imam sredstva, da imam neki način, ne bih bila u braku. Mrzim ovo. Ne želim da moje kćeri budu u ovakvom braku."

@emergingmotherhood Replying to @Rachel Book: “Why Does He Do That” by Lundy Bankroft - there are free pdf versions online with a simple google search. I love you, you matter🫶 #singlemombychoice #tradwife ♬ original sound - Enitza🇵🇷

Templeton je dalje rekla da je shvatila da, ako želi da njezine kćeri žive neovisne živote, mora biti primjer. "Od tog trenutka počela sam sve više i više mijenjati svoj život dok konačno nisam otišla", ispričala je.

Ima četvero djece

Enitza ima četvero djece, tri kćeri i sina, a njezina druga kći rođena je s Downovim sindromom i srčanom manom, no način života tradicionalne supruge zahtijevao je da nastavi rađati djecu. "Imala sam bebu koja je morala na operaciju srca, ali sam i dalje morala nastaviti rađati", prisjetila se. "Pokušavala sam školovati jedno dijete kod kuće, drugo sam održavala na životu s kisikom, a onda sam opet ostala trudna s trećim djetetom", poručila je.

@emergingmotherhood If you dont learn from history youre doomed to repeat it! #tradwife #tradwifelife #singlemomof4 #singlemombychoice ♬ Cricket Sound - Sound Effects

I unatoč tome kako se osjećala, tvrdi da je morala održavala izgled. Brinula se o kući i nosila šminku i haljine. Ispričala je da joj je bilo teško vidjeti kako taj način života postaje popularan na društvenim mrežama. "To je tako tužno. Također je malo neiskreno. Znam kako je to. Ne pokazuješ cijelu sliku. Nikada ne možeš dosegnuti savršenstvo u životu tradicionalne supruge", poručila je Enitza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.