Ovo je Bregovićeva kuća od milijun eura na Jahorini. Tamo je i Huljić radio na albumu

Foto: Index

Osim luksuzne vile u Crnoj Gori koju iznajmljuje po cijeni od 1400 eura za noć, Goran Bregović vikendicu ima i u BiH, točnije na Jahorini. Bregovićevo zdanje danas navodno vrijedi preko milijun eura. Veliko je oko 450 metara kvadratnih te gleda na jednu od skijaških staza.

Od znatiželjnih pogleda kuću skriva šuma, a Bregović tamo često provodi zime. Kako su ranije pisali srpski mediji, upravo su u toj kući 2011. godine Tonči Huljić i Petar Grašo radili album benda Madre Badessa, Ka hashish. Na tom su albumu, naime, radili upravo s Bregovićem. Na Jahorini su nastajali i neki od najvećih hitova Bijelog dugmeta.

 

Kuću je prije nekoliko godina i proširivao iako za to na početku nije imao građevinsku dozvolu, o čemu su pisali i lokalni mediji. Ipak, do dozvole je na kraju došao, pa je Bregović uspio dodatno urediti nekretninu.

"Pokrali su me jednom na Jahorini"

Impozantno zdanje ovih je dana prazno, pa se čini da Bregović ljeta provodi negdje drugdje, no upravo ovdje, u kući s pogledom na Sarajevo, dobije najbolju inspiraciju, ispričao je jednom prilikom. Nedavno se ipak prisjetio i jednog neugodnog događaja s Jahorine.

"Nisam, recimo nikad volio slaviti svoje rođendane. Jednom sam na Jahorini slavio veliki rođendan. Svatko od tih koje sam pozvao, pozvao još nekoga i na kraju sam ustanovio da su pokrali sve poklone i šminku cure koja je bila sa mnom. Ljudi su valjda za uspomenu samo nosili sve iz kuće, što god su stigli. Od tada ne slavim rođendane", otkrio je.

Ima 30 nekretnina

Bregović je vlasnik preko 30 nekretnina u koje je uložio 35 milijuna eura, piše Forbes. "Nakupovao sam toliko kuća da me je stid. Kao i svaka sirotinja uvijek sam bio fasciniran kućama", rekao je jednom prilikom. Glazbenik posjeduje nekretnine i u Hrvatskoj, ali i u New Yorku i Parizu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.