Koliko često perete traperice? Izvršni direktor Levi'sa kaže da ne trebate uopće

Foto/Screnshoot: Shutterstock/YouTube

Chip Berg je bivši predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke za odjeću Levi Strauss, koja je poznata po svojoj marki traperica Levi's. On je rekao kako traperice ne biste trebali prati gotovo nikad. "Očistite ih odmah ako se uprljaju ili ih jednostavno prozračite vani i u redu je", rekao je Bergh u intervjuu za Fortune, prenosi Unilad.

"Ako razgovarate s pravim ljubiteljima trapera, svi će vam reći: 'Nemojte ih prati'", rekao je te dodao da je ta praksa bolja i za okoliš, a to je nešto, kako on kaže, na što je Levi Strauss godinama usredotočen.  

Mnogi vjeruju da je pranje trapera ekološki neprihvatljivo

Oni nisu jedini koji vjeruju da je pranje traperica ekološki neprihvatljivo. Britanska tvrtka Huit Denim Co., poznata također po proizvodnji traperica, kaže: "Perilica rublja je broj jedan neprijatelj trapera. Sve više potičemo ljude da ih ne peru. Ne slažu se svi s tim, ali za nas to ima smisla iz više razloga."

"Traperice će izgledati istrošeno"

Osim ekoloških razloga, kažu, materijal izgleda puno bolje kada se ne pere. "Sirovi traper najbolje je ostaviti dobrih šest mjeseci prije pranja. Što ga dulje možete ostaviti, to će bolje izgledati vaše traperice", objasnili su. 

"Razlog za to je što će se boja trapera istrošiti i izblijediti na mjestima gdje se naprave nabori i tada će traperice izgledati istrošeno", objasnili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.