Njemačka tiktokerica: Billie Eilish je plagirala Olivera Dragojevića

Foto: Instagram/TikTok/Ivana Ivanovic/PIXSELL

Njemačka tiktokerica hrvatsko-bosanskog porijekla, Nikolina, ponovo je potaknula raspravu o tome je li Billie Eilish zaista plagirala hit - Olivera Dragojevića.

Još početkom lipnja, kad je tek izašao novi album mlade glazbenice, Hrvati su počeli na društvenim mrežama pisati da ih pjesma Birds of a Feather izuzetno podsjeća na Oliverov i Gibonnijev hit U ljubav vjere nemam. Sad je ta priča došla i do Njemačke. "Molim vas, recite mi da i vi ovo čujete", rekla je mlada tiktokerica koja živi u Njemačkoj uz usporedbu dvije pjesme. Nju je naime novi hit američke glazbenice podsjetio na "pjesmu koju pjeva njen tata".

@pavooyo Bitte sagt, ihr hört es auch! #jugo #fyp #balkan #zatebe #zatebestranabalkan #zatebestranica #balkantiktokeri #balkantiktok #balkantiktoker #jugoslavija🇧🇦🇭🇷🇷🇸🇲🇪🇲🇰🇸🇮 #jugoslavija #srbija #hrvatska #bosna #hrvatska🇭🇷 #srbija🇷🇸 #bosna🇧🇦 #starihitovi #oliverdragojevic #billieeilish ♬ Originalton - Nikolina

U komentarima je nastala rasprava, Hrvati su se složili da čuju sličnost, dok su se Nijemci pitali: "A tko je Oliver Dragojević?"

Rasprava traje od lipnja

Pjevačica Billie Eilish u lipnju je objavila album pod nazivom Hit Me Hard and Soft koji sadrži deset pjesama. Njezini obožavatelji odmah su uočili da je pjesma Birds of a Feather jako slična hitu U ljubav vjere nemam Olivera Dragojevića i Gibonnija. 

"Slušao sam novi album Billie Eilish i riff pjesme Birds of a Feather baš me podsjetio na riff iz pjesme U ljubav vjere nemam dvojice hrvatskih pjevača Olivera Dragojevića i Gibonnija. Ne optužujem Billie ni Finneasa za plagijat. Sasvim je moguće da sami smisle taj riff. Riffovi nisu 100% isti, ali zvuče vrlo slično. Što vi mislite?" napisao je odmah jedan Hrvat.

Što vi kažete?

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.