Onkološka dijetetičarka otkrila koju hranu nikad ne bi jela: "Povećava rizik od raka"

Screenshot/Foto: TikTok/Shutterstock

Onkološka dijetetičarka Nichole iz SAD-a na svom je TikTok profilu otkrila koju hranu nikad neće naručiti iz restorana ili fast fooda.

Najprije je otkrila da izbjegava sve vrste alkohola, uključujući i crno vino. Tvrdi da ono povećava rizik od šest vrsta raka zbog etanola. 

"Toliko ljudi, vidim to cijelo vrijeme, ohrabruje druge da piju alkohol kako bi se oslobodili stresa, nosili s emocijama, zabavili, ali stvarno bilo kakva konzumacija alkohola odmah povećava rizik od raka. Dakle, ne pijte alkohol, izbacite ga", kaže ona.

Nikad ne jede prerađeno meso

Potom je upozorila i na prerađene suhomesnate proizvode, točnije na "pizzu pepperoni" s pikantnom salamom koja je jedan od najpopularnijih dodataka za pizzu u američkim pizzerijama. 

@oncology.nutrition.rd Link in bio to apply to 🌟🌟🌟VIP 1:1 cancer nutrition coaching🌟🌟🌟 for more support on how to build a cancer prevention, or during cancer treatment nutrition plan ❤️❤️❤️ As a cancer dietitian, I skip: Large sugary drinks Pepperoni Hot dogs Turkey meats Alcohol Sugar packets High Sugar coffees Red meats White breads (lower in fiber and nutrition) Plant based milks (low on protein) AICR.org WCRF.org #breastcancerjourney #lungcancerawareness #bravetheshave #lymphomaawareness  #livercancer #kidneycancer #prostatecancerawareness #radiationtherapy #hormonetherapy #sarcomaawareness #cancerresearchUK  #pancreaticcancer #lymphoma #ovariancancer #prostatecancer  #cancerfree#cancerwarrior#cancerfighter #oncology #breastcancersurvivor #cancerresearch #chemotherapy #chemo #cancerpatient#cancerawarenessmonth #oncologynurses#cancercure#cancernation #breastcancercare #cancermotivation ♬ original sound - Nichole | Oncology Dietitian

"Prerađeno meso povećava pojavu raka debelog crijeva. To su jedine dvije namirnice koje povećavaju rizik od raka prilikom svake konzumacije. Dakle, prerađeno meso, bilo da se radi o salami, hrenovkama, mesnim delikatesama... Svaka konzumacija toga povećat će rizik od raka", tvrdi ona.

"Nikad ne jedem pizzu s prerađenim mesom. Ono što ja volim na svojoj pizzi su sir, povrće ili piletina", kaže. Upozorava i na pretjeranu konzumaciju crvenog mesa. 

"Moji obroci se sastoje od piletine, puretine, ribe, morskih plodova ili različitih vrsta proteina. Ne jedem puno crvenog mesa", kaže. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.