Sportaši pokazali što jedu na OI-ju, nisu baš oduševljeni hranom: "Ovo je bila borba"

Screenshot: TikTok

Kakva je hrana u Olimpijskom selu u Parizu?

Na društvenim mrežama mnogi sportaši daju recenzije na hranu koja im se poslužuje u olimpijskom selu u kojem borave tijekom Igara. Hranu poslužuje prehrambena tvrtka Sodexo Live, koja nije odgovorna samo za jela u Olimpijskom selu već nudi svoje catering usluge i za gledatelje, osoblje i sportaše na svim lokacijama natjecanja, stoji na njihovoj službenoj stranici.

Sportaši ocjenjuju hranu na TikToku

Međutim, prema riječima sportaša - hrana u olimpijskom selu nije ništa posebno. Američki odbojkaš Erik Shoji pokazao je svoju kasnonoćnu večeru nakon utakmice. Jeo je tjesteninu s pesto umakom, brokulu, piletinu na žaru i tofu. 

Za pesto kaže da je uvijek dobar, tjestenina nije bila prekuhana, a za brokulu je rekao da ima okus kao da je kuhana na pari. Za piletinu je rekao: "Ima okus kakav očekujete. Nije strašno, ali nije ni sjajno." Tofu ga je, pak, razočarao te ga je jedva uspio prerezati. "Nije odlično, ali je ok. Dosad je hrana dobra", zaključio je.

@thelibero Paris food vlog! #olympics #usavolleyball #volleyballplayer #food ♬ original sound - Erik Shoji

Gimnastičarka Aleah Finnegan, koja se natječe za Filipine, pokazala je kako izgleda restoran u kojem je jela. "Iskreno, hrana je dobra, ali nije baš začinjena", rekla je. Napominje da u restoranu postoji dio gdje može uzeti dodatne začine, ali nije otišla po njih jer je bila gužva. 

@aleahfinn Dining hall tour & review👀 #fyp #foryou #olympicdininghall #olympics #paris2024 #olympicvillage ♬ Watermelon Sugar but sped up - Leah <3

Međutim zvijezda atletskog tima SAD-a Raven Saunders nije oduševljena hranom. Dok je pokazivala izgoreni komad mesa na štapiću, koristila je zvuk u kojem se govori: "Razočarali ste me." 

@giveme1shot Its been a struggle 😂#olympicspirit #olympics #paris2024 #food #foodie #fyppppppppppppppppppppppp ♬ you disappointed me - stnnaagrl

"Bila je to borba", dodala je u opisu. 

Jedan desert ih je oduševio

Postoji jedna poslastica koja je omiljena među sportašima - čokoladni muffin. Njemu je Lee Kiefer, američka mačevalka, dala ocjenu 5/5. 

@oldmarriedolympians Paris @Olympics Athlete Village Food Review: Breakfast #paris2024 #olympics #foodtiktok ♬ Food - FASSounds

Isto misli i norveški plivač Henrik Christiansen. Ostala jela bila su mu prosječna i nisu ga pretjerano oduševila.

@henrikchristians1 Olympic Village food review! A little surprise at the end too! Smash like and subscribe for part 2✌🏻 #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #foodreview @Olympics @paris2024 @Mr.Nicho ♬ original sound - Z7duckx_Music

Njemu se muffin toliko svidio da je snimio i urnebesan video iz sobe na kojemu se vidi da je uzeo nekoliko muffina i sakrio ih u noćni ormarić. 

@henrikchristians1 Guys, I think I have a problem.. #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024 ♬ sonido original - 🐧

Osim sportaša, Andy Anson, izvršni direktor britanske olimpijske udruge, rekao je za The Times da mu hrana "nije odgovarajuća" i da ju treba "dramatično poboljšati". 

"Nema dovoljno određenih namirnica: jaja, piletine, određenih ugljikohidrata. Tu je i kvaliteta hrane, sportašima se služi sirovo meso...", njegov je zaključak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.