Srbi na plaži u Grčkoj bacali ležaljke u more, ali nisu čitali što piše na ploči iza

Screenshot: Facebook

Internetom se proširio video koji je objavio Veljko iz Srbije. Video prikazuje njegovog kuma kako hoda po grčkoj plaži i baca ležaljke. Neke je samo prevrnuo, a druge je bacio u more. Turisti na plaži su gledali što se događa.

"Stavili su ležaljke na svetište", rekao je Veljko u videu i pokazao spomen-ploču koja se nalazi iza plaže. 

 

Nisu čitali što piše na ploči

"Nismo išli tamo gdje imaju dozvolu, nego tamo gdje se bez dozvole postavljaju ležaljke. Nekoliko puta su se ležaljke uklanjale, ali su zakupci uporni i postavljali su ih na mjesto gdje je spomenik. Mauzolej s posmrtnim ostacima se nalazi 50 metara od te plaže. Sat vremena poslije nas došao je gradonačelnik Kerkire i naredio da se ležaljke uklone. To je istina", ispričao nam je Veljko.

Riječ je o maloj plaži na grčkom otočiću Vido kod Krfa na kojem je stradalo mnoštvo srpskih boraca u Prvom svjetskom ratu. Međutim, spomen-ploča postavljena iza te plaže nema veze sa stradanjima u Prvom svjetskom ratu.

"Mi smo znali koji je spomenik u pitanju", dodao je Veljko.

Postavljena je 2011. godine u spomen Rusima i Grcima koji su poginuli tijekom oslobađanja Krfa 1799. godine. Na ovom mjestu se nalaze i dva jarbola na kojima se od 2011. vijore grčka i ruska zastava, piše Blic.rs. Ruska zastava je nakon napada na Ukrajinu bila skinuta, no sada je vraćena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.