Tko će biti nova pjevačica Magazina?

Foto: Hrvoje Jelavic/Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Instagram

Svi koji se sjećaju ovog neprevaziđenog videa, znaju da maestro Tonči voli raditi show od svega više nego LeBron James:

(feat. moda u metropolama prije Instagrama, zli komentari preko mikrofona koji su ostali u miksu, nadrkani Novković, prpošan i poslovično slabo zainteresiran maestro Huljić, Rozgina generalna dominacija svim aspektima nastupa osim modnog izričaja, izvanredan hrvatski humorTM voditelja, neprevaziđene kadence Andreje Šušnjare, ugodna svatovska atmosfera i, naravno, Lille au naturel genetski endem)

Najzabavnije od svega: nijedna od ovih pjevačica nije dobila poziciju, dakle ovaj show je bio beskoristan kao i jumbo plakati Domenica 2030!

Maestro je navodno već odabrao novu pjevačicu za nekoć najbolju poziciju u hrvatskoj glazbenoj industriji koja je sad samo najsigurniji autopilot za zaradu, a ja sam malo promislio o tome tko bi mogao biti novo lice dobre stare Magazin franšize.

Prvo mi je pala na pamet ona pobjednica Superstara, ali nisam se mogao sjetiti kako se zove pa sam preskočio.

>> Nekorektno ili ne, i vi ste je zaboravili. Lijepo sam vam rekao

Siguran izbor: Domenica, Lorena Bućan, Antonia Dora Pleško

Svi očekuju nešto ovog tipa, a ima i smisla: radi se o Dalmatinkama koje su ljudima poznate po tome što su Dalmatinke. Domenici bi to bio jedini način da nastupi u Areni 2030. godine, Antonia Dora bi konačno dobila legitimaciju svojih (sad već 15 godina) nastupa u raznim karaoke i talent showovima, a Lorena bi vratila Magazin u Rozgino agresivno i nadmeno razdoblje s početka 2000-ih.

Koliko to ima smisla za maestra? Domenica je pomlađivanje Šušnjarine ere sa slabijim glasovnim sposobnostima: dakle, ne puno.

Antonia Dora je glazbeno potpuni anonimus i puno više je poznata po influencerskim aktivnostima i pojavljivanjima u showovima koji su potrošili tri godine selendritija s B-liste: također slabašan izbor.

Ali Lorena je izuzetan vokal i vrlo zanimljiv izbor u slučaju da maestro želi napraviti progresivniju i moderniju verziju njenih Doris Dragović tendencija jer se radi o zanimljivoj i nenametljivoj ličnosti specifičnog lica i vokala koji bi bio fantastičan za nešto potpuno novo, s više agresivnosti i električnih gitara u stilu aktualnog oživljavanja popa s prijelaza stoljeća.

Idemo na zanimljivije kandidate.

Lidija Bačić Lille

Ovo bi bez sumnje dalo medijima materijala.

Lidija Bačić već je probala, bilo bi joj vjerojatno ispod časti vraćati se na stare staze, ali ovo je zanimljiv izbor ponajviše jer bi značio da se maestro prilagođava novoj eri i standardima ženskog seksipila i da mu nije više toliki prioritet da je seksipil “prikriven”, što je jednom naveo kao glavni razlog što Lille već nije u Magazinu.

Lille bi u ovoj ulozi bila strah i trepet jer je i pojavnošću i pjevački jako nametljiva, a Fayo i Tonči bi zajedno mogli napraviti još luđe hitove od dosadašnjih Lidijinih: Mucho loco, Radi radi radi, Adrenalina, Viski, Kaktus, 50 instagram photos, Cutting off the dress from Lille 😱 (song Stop) i sl.

Stela Rade

Stela je dobar izbor ako maestro želi proširiti Magazin na regiju novijim pjesmama, a starijima dodati ovakav pouzdan i prokušan vokalni talent. Stela je diplomirala gažerski posao, a autorska suradnja s obitelji Huljić mogla bi joj konačno i na tom polju dodati onih 40% koji joj uporno nedostaju u vlastitim pjesmama. Magazin feat. Aco Pejović? Zašto ne!

Mia Dimšić

Dimšić je toliko dobra prijateljica s mlađim izdancima obitelji Huljić i stalnim suradnicama maestra Tončija da bi ovo praktički bio nepotizam, ali saslušajte me! Mia Dimšić je najprofitabilnija hrvatska kantautorica ispod 40 godina, što samo po sebi govori dovoljno. Sigurno ima bar 5-10 hitova, jako široku publiku, izuzetnu osobnost uz koju ide i gomila fanova na svim društvenim mrežama, a i fantastičnu posjećenost vlastitih nastupa koji su po nekakvom pravilu vjerojatno u rasprodanim većim dvoranama.

Čisti zgoditak na kojem bi cijela estrada zavidjela maestru Tončiju!

Indira Forza ex Levak

Savršen trenutak! Indira Forza je svježe napustila drugi brak i dobro bi joj sjeo ovakav izazov, a njena interpretacija savršena je podloga za feminizam-friendly pjesme o neovisnosti i snazi koju su Huljići diplomirali na Rozginim solo radovima. A zamislite samo iskorak Magazina u elektroniku! Tončija nakon pjesama poput Bjankarija mogu lako zamisliti u nekim fred again... pothvatima, a ne bi me iznenadilo da uklopi i onaj yugotechno tik tok trend ispod moćnog Indirinog vokala. Zamislite da se Magazin s Indirom revitalizira i približi generaciji Z!

James Night

Prvo sam htio predložiti ipak previše ekstremnu Jovanku Broztitutku, ali mladi i radišni glazbenik Leonardo Šajin bio bi zanimljiv iskorak za maestra. Ne samo da je izuzetno marljiv, uporan i besraman, Leonardo je jako ukorak s trendovima i generacijom Z te bi mogao postati literally me lik za zapadnjački nastrojenu mladež digitalnog doba. Trebalo bi tu štošta dovesti u red u Tonika radionici, ali Magazin bi dobio osobu za potpuno novu eru, a s obzirom na izjave o rodnoj neutralnosti, ne bi se morali ni mijenjati tekstovi starih pjesama:

>> Leonardo Šajin i rodna neutralnost na hrvatskoj sceni: kuda ovo vodi?

Remi (Mirela Priselac)

Remi je puno manje progresivan kandidat nego što biste na prvu pomislili: Magazin bi ovako iskombinirao dosadašnju dalmatinsku fejsbuk publiku sa metropolitanskom Možemo publikom sličnog godišta i tek plošno različitih stavova. Možda maestro procijeni da je upravo to tržišno najbolja opcija! 

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako Remi, sad već iskusna pjevačica, izvodi stare hitove Magazina - ja bih posebno volio čuti rap verziju Ginem. P. S. Remi je priznala da joj pop nije mrzak:

Natalie Balmix

The kandidatkinja #1: drčniji izbor. Izuzetan vokal te jako simpatična i marljiva osoba koja ima pojavnost usporedivu samo s Rozginom. Kad sam je intervjuirao, bilo mi je veliko iznenađenje koliko je njen stvarni karakter slabo predstavljen u javnosti, a nisam siguran da je od ovogodišnje Dore previše podignuta ta prezentacija - pogotovo na hrvatskom tržištu.
Natalie je objektivno fantastičan izbor jer se njenim senzibilitetom grupa može oblikovati u regionalnu verziju onoga što je Magazin nekoć bio. Za pjevanje starih hitova je i prekvalificirana, dostojna čak i Rozginih uspješnica. Jedina poteškoća je što radi lošu kavu, pa ne bi mogla proći inicijaciju novog člana benda bez problema.

A kolaboracija maestra Huljića i maestra Dimitrova me uzbuđuje više nego što Žanamari Lalić uzbuđuje youtube korisnika @montecarlo6569 koji joj je rekao ovo: "Žanamari je sigurno u top 5 pjevačica u Makarskoj. A i tekst je iznimno i nevjerojatno dubok. Odlično, sigurno najbolja pjesma sljedeće Eurovizije. I najveća pohvala za spot, iznimno visokobudžetan i vrhunske umjetničke kvalitete (primjećujem utjecaj woody allena). Bravo Žana."

Albina Musić

The kandidatkinja #2: nježniji izbor. Vodeći hrvatski baddie, jako lijep i radiofoničan glas zgodan za osjetljivije i profinjenije pjesme. Albe je i karakterno zanimljiva: pametna i rječita, a usto bira biti samosvjesna i normalna, što je daleko od stereotipa zgodne Dalmatinke.

Ima dovoljno dobru pojavnost da posjeduje pjesmu koju pjeva, a i afinitete prema modernoj regionalnoj glazbi koji je stavljaju u istu kategoriju kao Natalie Balmix. Sve više se bavi autorskim radom i ima potencijal kojem samo nedostaje praksa. Nažalost, spletom kojekakvih okolnosti (koje sigurno uključuju i njen angažman) Albe nikako da pronađe svoj put i zasja, što je velika šteta jer ima sve sastojke (slično kao i Natalie Balmix).

Zamislite da maestro i maestra Vjekoslava dodaju ovoj pjesmi još 20%!

Goca RIP

Veliki ljubitelj showa i maneken po ukusu generacije Z bio bi sjajan izbor za novo lice Magazina! Uz legitimitet na bespoštednim ulicama svakog hrvatskog geta, maestro Tonči dobio bi i ljubitelja emo pop melodija koje savršeno pašu na Spotify plejliste generacije Z. Magazin bi lako prilagodio pjesme senzibilitetu Gocinog pop punk benda Luzeri za live izvedbe i ušao u novu eru s riskantnim i beskompromisnim promjenama. Znam da vam je teško to i zamisliti, ali maestro Tonči je veliki vizionar i ne bi me nimalo čudilo da izabere baš Gocu RIP-a.

Ne manje važno: rep karijera Goce RIP-a znači i da bi maestra Vjekoslava uštedjela vrijeme na pisanju druge strofe; to sve lako preuzme Goca RIP i na taj način ispuni još jedan afinitet generacije Z - tvrd rep.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.