Tuga u zagrebačkom ZOO-u: Uginuo je lav Leo

Foto: Index

ZOOLOŠKI vrt Grada Zagreba objavio je tužnu vijest - uginuo je afrički lav Leo. 18-godišnji lav, koji je posljednjih 10 godina boravio u zagrebačkom ZOO-u, uginuo je nakon teške bolesti, a iz Zoološkog vrta objavili su emotivan status.  

"Nažalost, ovaj put s vama dijelimo tužnu vijest! Opraštamo se od Lea, osamnaestogodišnjeg lava koji je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba živio posljednjih deset godina. Leo je bolovao od neoperabilnog planocerularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti. Bolesti koje mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji", objasnili su. 

Nažalost, ovaj put s vama dijelimo tužnu vijest! Opraštamo se od Lea, osamnaestogodišnjeg lava koji je u Zoološkom vrtu...

Posted by Zoološki vrt Grada Zagreba on Monday 9 September 2024

"Ovaj događaj jako nas je pogodio " 

"Naši veterinari, zoolozi i timaritelji posvećivali su mu veliku pozornost. U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje. Uz Lea su izuzetno vezani naši djelatnici i posjetitelji, pa nas je ovaj događaj jako pogodio", napisali su pa se prisjetili Leovog života. 

Posljednje dane proveo je u društvu voljenih lavica

"Leo je od dolaska u Zagreb iz Zoološkog vrta Palić kraj Subotice životni prostor dijelio s godinu dana starijim lavicama Ayanom i Nyotom. Te su sestre u Hrvatsku stigle iz Zoološkog vrta Artis u Amsterdamu. Leo i Nyota postali su roditelji 2016. godine. Njihov sin Tuma odselio se u zoološki vrt u Tuzli, a kći Uzuri je ostala živjeti s roditeljima i tetom. Iako se Leo deset mjeseci borio s teškom bolešću, većinu tog vremena proveo je u društvu voljenih lavica", poručili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.