Bosanac na prevaru odveo ženu u kuću kod Rijeke. Silovao ju pa joj ukrao 11.100 eura

Zbog silovanja i krađe riječko je državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 26-godišnjeg Bosanca U. S. s adresom boravišta na širem riječkom području. Tereti ga se da je svibnju prošle godine u izlasku upoznao mlađu žensku osobu, koju je na prevaru odveo u jednu kuću i iskoristio njezinu alkoholiziranost.

Žrtva je ispričala da je dan prije stigla iz Zagreba u Opatiju na razgovor za posao, nakon čega je nagovorila poznanika, koji ju je pristao voziti u taj grad, da zajedno izađu u kafić u Rijeku. Tamo su popili bocu vina te je ona htjela nastaviti s izlaskom, dok je poznanik bio protiv toga.

Rekao joj da će ju odvesti na autobus

Mlada je žena na kraju sama otišla u jedan klub, gdje je upoznala mladića i dvije djevojke te je s njima nastavila piti alkohol, a nakon zatvaranja kluba se u alkoholiziranom stanju našla na jednom riječkom trgu, gdje joj je prišao U. S. Žrtva je rekla da je htjela otići kući za Zagreb te je pitala U. S. gdje se nalazi autobusni kolodvor.

"Rekao je da će mi pokazati, ali da ga pričekam da cimeru da ključ od stana. Nakon što je taj dečko dao cimeru ključ, stvorio se neki auto za koji je on govorio da je taksi. Dalje se ne sjećam ni ulaska u auto, ni izlaska, ni gdje smo došli, ni što su tamo radili.

Sljedećeg jutra sam se probudila gola u krevetu koji nije imao ni plahte, a kasnije sam od susjeda čula da je to neki napušteni dom. Odjeća mi je bila skrivena ispod kreveta. Primijetila sam da mi je novčanik otvoren i iz njega je nedostajalo 1100 eura. Nakon toga sam vidjela da mi iz torbice nedostaje koverta u kojoj sam držala 10.000 eura koje sam zaradila u Njemačkoj", rekla je žrtva na ispitivanju.

Dodala je i kako je novac trebala ostaviti kod majke, no nije stigla. Objasnila je da ga nije htjela ostaviti u svom stanu jer joj se pokvarila brava, pa nije osjećala da će tamo biti na sigurnom.

Optuženi se branio šutnjom

Policija je odmah sljedećeg dana pronašla optuženog, a kod njega su našli i žrtvin mobitel. On se na ispitivanju branio šutnjom, no tužiteljstvo smatra da je počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret s obzirom na pronađen mobitel, njegovu DNA na žrtvi te masnice na njezinom tijelu.

"Žrtvu je odveo u sobu koju je koristio te iskoristivši njezinu omamljenost alkoholom i nesposobnost da se odupre, s istom spolno općio vaginalno i rektalno, a potom joj, u nakani da se domogne nepripadne imovinske koristi, dok je spavala iz torbe uzeo novčani iznos od 10.000,00 eura, mobilni telefon, te iz novčanika 1.100 eura i potom otišao, na koji način je imenovanu oštetio za novčani iznos od 11.100 eura", zaključak je tužiteljstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.