Djed (82) optužen da je zlostavljao curicu i govorio joj: "To je samo milovanje"

Ilustracija: Shutterstock

Općinski kazneni sud u Zagrebu podigao je nedavno optužnicu protiv umirovljenika (82) jer je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, kako navode.

Kako piše u optužnici, muškarac je tijekom tri tjedna, u još neutvrđenom razdoblju od početka 2019. do kraja 2020., na širem području Zagreba napastovao curicu koja je dolazila u kućanstvo svoje prabake, njegove partnerice. U njezino je kućanstvo djevojčica dolazila jer je s njom bila povezana i voljela se družiti, piše 24sata.

Kako piše u optužnici, muškarac je koristeći povjerenje koje je imala prema prabaki i njemu, kada bi ona bila izvan prostorije u kojoj su se nalazili, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona curicu u više navrata ljubio u usta i dirao po intimnim dijelovima tijela. Govorio joj je da to nikome ne kaže i da je to milovanje. 

Zlostavljanje se dogodilo više puta

82-godišnjak sve negira.

Djevojčica je sve rekla pedagoginji u svojoj osnovnoj školi, a ona je potom obavijestila nadležne ustanove. Prvi put se to dogodilo kada je bila na kraju trećeg razreda, a dogodilo se više puta u periodu od otprilike tri tjedna, nakon čega se više nije događalo. 

U optužnici se navodi da djevojčica nije htjela davati iskaz o slučaju kod suca istrage, ali da to ne znači da ju 82-godišnjak nije seksualno zlostavljao jer tome u prilog govore dokazi koji su prikupljeni tijekom istrage.

"Što se tiče seksualnog zlostavljanja, valja reći da djeca općenito rijetko pričaju o tome, jer im je zlostavljač zaprijetio ili im je rekao da je to njihova tajna. Ponekad djeca žele reći da su zlostavljana, ali se boje da im nitko neće vjerovati, ili da ih se neće zaštititi, da će im to razoriti obitelj ili da će ona biti odgovorna za odlazak zlostavljača u zatvor. Jedna je od činjenica o seksualnom zlostavljaju da ga djeca najčešće ne izmišljaju", stoji u optužnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.