Glasnogovornica američkog nosača aviona kod Splita: Brod je spreman u svakom trenutku

Screenshot: Nova TV

DANAS je zadnji dan boravka američkog nosača aviona u Splitu, a glasnogovornica broda Christina Sears za Dnevnik Nove TV govorila je o detaljima broda te daljnjim akcijama koje će poduzeti. 

"Prosjek godina vojnika na brodu je 22. Mladi su, mnogi od njih nikada nisu napustili ni svoj rodni grad, pridružili su se vojsci da mogu putovati. Imam prijatelje u drugim rodovima vojske i oni govore o tome kako je u Iraku, Afganistanu, Kuvajtu, Faludži. Mi možemo ići primjerice u Singapur, Hrvatsku, Izrael, Grčku, gdje smo bili prije mjesec dana", kaže Sears. 

Ne zna se kud idu nakon Splita

Kaže da imaju priliku raditi s drugim mornaricama i različitim partnerima te upoznati izuzetne ljude. "Imamo priliku doživjeti različite kulture, što je jednako važno kao i sve ostalo što radimo", kaže. 

Istaknula je i da je brod spreman u svakom trenutku. "Imamo različite faze. Kad smo u SAD-u, idemo na različite vježbe i treninge. No kada smo u inozemstvu, uvijek smo na raspolaganju svojoj državi tako da kamo god nas Ministarstvo obrane usmjeri, mi ćemo otići i sukladno tome se ponašati", rekla je Sears. 

Nije otkrila planove gdje će se zaputiti nakon Splita. "Ne otkrivamo planove, ali znam da nas čekaju susreti s drugim partnerima i saveznicima. Nadam se da ćemo se vratiti u Hrvatsku u nekom trenutku", rekla je Sears za Dnevnik Nove TV

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.