Napad krokodila u Indoneziji. Ubio ženu koja se kupala u rijeci

Ilustracija: EPA

Krokodil je jučer ubio ženu koja se kupala u rijeci u istočnoj Indoneziji, rekli su policija i mještani. 

Halima Rahakbauw (54) plivala je u rijeci u selu Wali na otocima Maluku dok je tražila školjke kada se susrela s krokodilom. Rahakbauwin susjed Rustam Ilyas rekao je AFP-u da su rođaci i prijatelji započeli potragu za njom kada se nije vratila kući.

Nakon što su uočili sandalu i dio tijela u rijeci, mještani su prijavili incident policiji koja je ubila krokodila.

"Krokodil je bio dug oko četiri metra"

"Seljani su krokodilu morali razrezati trbuh kako bi uklonili neke dijelove tijela žrtve", rekao je AFP-u danas lokalni policajac koji je želio ostati anoniman jer nije ovlašten govoriti o slučaju.

"Krokodil je bio prilično velik, dug je oko četiri metra", rekao je susjed Ilyas za AFP. Ni policija ni mještani nisu mogli identificirati vrstu.

Krokodili često napadaju ljude u Indoneziji

Indonezija je dom nekoliko vrsta krokodila koji redovito napadaju ljude. U nedjelju je 63-godišnjeg rudara kositra ubio krokodil u blizini rijeke na otoku Bangka na Sumatri.

2018. rulja u najistočnijoj indonezijskoj regiji Papui iskasapila je gotovo 300 krokodila iz osvete nakon što je jedan krokodil ubio lokalca.

Golemi zatočeni krokodil je 2019. odvukao znanstvenika u svoj ograđeni prostor i ubio ga na otoku Sulawesi. Kobni jučerašnji napad dogodio se nakon nedavnog niza smrtonosnih napada pitona u Indoneziji. Prošli tjedan je djevojka pronašla svoju majku mrtvu nakon što ju je napao piton u središnjoj Indoneziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.