Pronađena četiri tijela s potonule superjahte u Italiji

Foto: Profimedia

Ronioci su danas u moru pronašli četiri tijela tijekom potrage za šestero nestalih, koji su bili na superjahti koja je u ponedjeljak potonula uz obalu Sicilije nakon tornada.

Ekipa CNN-a na terenu je vidjela kako talijanske vlasti premještaju četiri vreće za tijela sa spasilačkih čamaca u kola hitne pomoći u sicilijanskoj luci Porticello. Zasad nije jasno čija tijela su pronađena.

Daily Telegraph: Pronađena su tijela britanskog poduzetnika i njegove kćeri

Daily Telegraph je objavio da se radi o tijelima britanskog poduzetnika Mikea Lyncha i njegove kćeri Hanne.

Sada je ukupni broj žrtava u potonuću jahte u oluji u ponedjeljak pet, nakon što je u ponedjeljak pronađeno prvo tijelo. Izvjestitelj AFP-a vidio je nekoliko brodova kako napuštaju luku Porticello, mjesto nesreće istočno od Palerma. Neki su se kasnije vratili, a jedan je prevozio mrtvačku vreću koja je potom prebačena u šator na molu.

Nastavlja se potraga za još dvije osobe koje se smatra nestalima. Jahta se nalazi na 50 metara dubine, 700 metara od Porticella.

Tijelo kuhara s jahte izvučeno iz mora

Na brodu su bile 22 osobe, od kojih je 15 spašeno - uključujući Britanku Charlotte Golunski i njezinu jednogodišnju kćer Sofiju. Tijelo kuhara s jahte Recalda Thomasa već je izvučeno iz mora, potvrdila je talijanska obalna straža za Sky News.

https://news.sky.com/story/two-bodies-found-by-divers-searching-sunken-superyacht-13200731

Ronioci su tražili preživjele u nadi da bi neki mogli biti zarobljeni u zračnim džepovima unutar broda, ali stručnjaci vjeruju da su male šanse da je netko ostao živ.

Za kim se još traga?

Osim Lyncha i njegove kćeri Hanne, ostali koje se vodi kao nestale su Jonathan Bloomer, predsjednik Hiscoxa i Morgan Stanley Internationala, njegova supruga Judy Bloomer, Chris Morvillo, partner u Clifford Chanceu, te njegova supruga Neda Morvillo.

Ronioci lokalne vatrogasne službe danas poslijepodne su na mjestu brodoloma ulazili u more s bakljama pričvršćenima na pokrivala za glavu.

Na mjestu događaja bio je i policijski čamac, a iznad njih je lebdio helikopter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.