Radićev brat prijavio Ćipu za izvlačenje novca iz braniteljske udruge. Javio se Ćipe

Screenshot: N1

U raskolu Domovinskog pokreta novi moment je kaznena prijava protiv Stipe Mlinarića Ćipe, koji se na unutarstranačkim izborima kandidira za zamjenika šefa stranke.

Zastupnik Domovinskog pokreta je iz svoje braniteljske udruge, kako stoji u kaznenoj prijavi, navodno 15 mjeseci izvlačio novac.

Jutarnji je došao u posjed dokumenata, među kojima je i izjava ovjerena kod javnog bilježnika koju je dao ključni svjedok Dominik Bebek zvan Domi. Bebek je zaposlenik Domovinskog pokreta i vlasnik obrta za promidžbu i druge usluge nazvanog High Quality Ads, koji je s udrugom Centar dr. Ivana Šretera za kulturu sjećanja na žrtve ratova i poraća, čiji je predsjednik Mlinarić, tijekom 2023. godine imao sklopljen ugovor o suradnji na poslovima komunikacija i upravljanja društvenim mrežama.

Riječ je o udruzi sa sjedištem u Vukovaru "po uzoru na mnoge centre u svijetu koji su osnovani i bave se sličnim tematikama, a sve s ciljem otkrivanja istine", stoji na njihovoj web-stranici.

"Ponesi mi sutra navečer 500"

"Domi, ponesi mi sutra navečer 500", poslao je navodno Stipe Mlinarić u travnju preko WhatsAppa, navodno tražeći od suradnika njegove udruge da mu vrati novac isplaćen s računa udruge za posao koji je obavljao Bebekov obrt. Mlinarić je tako iz svoje udruge, kako stoji u kaznenoj prijavi, tijekom 15 mjeseci navodno izvukao ukupno oko osam tisuća eura.

Ova poruka je jedna od brojnih koje su priložene uz kaznenu prijavu koju je odvjetnik Marka Radića, brata Marija Radića, zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta, danas dostavio Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku.

Svjedok Bebek zvan Domi kaže da je mislio da čini dobro djelo. Bebek nadalje navodi da je shvatio da Mlinarić novac koji je namijenjen za financiranje ljudi koji dostavljaju dokaze i informacije o ratnim zločinima koristi u privatne svrhe, u koje on neće ulaziti.

Kaže i da zbog straha od reakcija kolega te otkaza u DP-u nikome nije o tome govorio.

Ćipe iz braniteljske udruge izvukao 8000 eura?

U kaznenoj prijavi među ostalim stoji: "… Mlinarić kontinuirano vrši pritisak na Bebeka da izda račun te javlja da je račun plaćen. Iza toga slijedi poruka kojom potražuje novčane iznose u gotovini, pa tako 16. travnja 2024. traži 500 EUR-a, dana 09. lipnja 2024. godine iznos od 550 eura…"

U jednoj od poruka koje su navodno razmijenili Mlinarić i Bebek stoji: "Domi, pošalji mi račun za ovaj mjesec." Ovaj mu na to odgovara "Oki. Koliko da stavim", a na to Mlinarić navodno uzvraća: "Kao uvijek."

U prijavi stoji da je Mlinarić tijekom 15 mjeseci "kontinuirano i svakomjesečno tražio isplatu raznih novčanih iznosa kojih je ukupna vrijednost viša od 8000 eura", prenosi Jutarnji.

Ćipe: Sad gurati taj pamflet kroz novine... To sve govori o tom čovjeku

O svemu se malo nakon objave teksta u Jutarnjem na konferenciji za medije u Splitu oglasio i Mlinarić. Rekao je da je miješanje jedne nevladine udruge u unutarstranačke izbore "dno dna".

"Sada gurati taj pamflet neki kroz novine, zamislite kada, nakon što sam najavio kandidaturu za zamjenika predsjednika DP-a. To govori o tom čovjeku što želi od stranke napraviti. I od neke dobre stvari. Napraviti spaljenu zemlju", kazao je.

"To me podsjeća na onu pravu duboku državu, koja je povezana s onim korijenima još od UDBA-e. Mene nitko nije kontaktirao, ni iz DORH-a ni bilo kojeg ureda. Osim plaćeničkih novinara, koji su na plaći Marija Radića. Ti su novinari zvali da pitaju", dodao je. "Mi nikoga blatiti nećemo. Prljati nećemo…

Siguran sam da Ivan Penava pobjeđuje", poručio je. Na pitanje koji su to plaćenički novinari rekao je da neće reći tko ga je zvao. Kazao je da ne zna što će još do izbora izmisliti i pustiti van. "Vjerojatno će do izbora još ispasti da sam homoseksualac", rekao je ironično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.