Ovo su tipične 3 greške koje cure rade nadajući se fit liniji

Foto: 123rf

KADA muško zapne za vježbu - on zapne i ne pušta, no kada žene zapnu za ideju da postanu fit - najčešće lutaju u potrazi za najboljom vježbom i najboljim rezultatima. I tu čine greške - lutaju od vježbe do vježbe, posvećuju se (često) krivim stvarima, a u želji da svoju dijetu provode "ženski" - često zanemaruju ono što muškarci na dijeti nikada neće zanemariti. 

Naša tijela jesu različita, ali ne toliko. Pogotovo ne toliko ako pričamo o dijetama, izgradnji mišića i fit liniji. 

Aerobik ili teretana 

Žene će uglavnom odabrati aerobik i laganije aerobne vježbe. Radije će skakutati uz muziku, raditi vježbe za svaki pojedini dio tijela, ali neće samo tako uzeti utege i raditi na svojoj snazi niti će se zainatiti i napraviti dvije serije više. Žene se općenito boje vježbi snage misleći da će im od njih pretjerano rasti mišići, ne imajući u vidu da je upravo to ono što svaka žena treba. 

Posvećenost nečemu 

U lutanju između joge, pilatesa, teretane, aerobika, tae-boa, bicikla, trčanja, u lutanju iščitavajući raznorazne članke, ideje i savjete žene jako često prestaju biti striktno posvećene. Jedan dan rade jedno, drugi dan drugo - što nije loše jer znamo da je za bolje rezultate potrebno mijenjati ritam i težinu vježbe - ali ipak, nije svejedno mijenjate li ritam ili u potpunosti mijenjate vježbe. Na taj način ni joga ni pilates ni teretana neće dati toliko dobre rezultate kao što bi ih dobili ako ćete biti posvećeni samo jednoj ili dvije vrste vježbe. Zato kada jednom shvatite što je najbolje baš za vas, posvetite se tome i samo tome - i to tako da sa svakom vježbom date svoj maksimum. Pa makar to bilo i obično preskakanje užeta u dvorištu, nakon što ste probali sve oblike vježbe i za svaku odlučili da vam se baš ne da. 

Premalo proteina u prehrani 

Kao što se boje rastućih mišića koje bi mogle dobiti intenzivnim treninzima za snagu, žene se često boje i proteina povezujući ih s ogromnim masama mišića body buildera. Zato treba znati da se body builderi ipak hrane malo drugačije od običnih vježbača, a da su proteini izuzezno potrebni ako želite da se vaši mišići aktiviraju, da rastu, da se uz pomoć povećanog unosa proteina brže smanjuju masne naslage i da oblikuju vaše tijelo onako kako želite. Jer sumnjamo da bi ijedna žena koje se posveti vježbanju željela nakon dugog perioda vježbanja ostati nedefinirana.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.