Zagrepčani će od rujna moći kupovati hranu iz trgovina i restorana s velikim popustom

Foto: Shutterstock

GODIŠNJE se na području Europske unije baci čak 58 milijuna tona hrane, a u Hrvatskoj nešto manje od 300 tisuća tona. Kako bi se statistika poboljšala, FER-ovac Antonio Matušan osmislio je aplikaciju Crumbs.hr, koja s radom započinje u rujnu, a koja ima za cilj smanjiti bacanje hrane.

Hrana jeftinija barem 50 posto

Na ovoj aplikaciji, Zagrepčani će obroke plaćati s velikim popustom - hrana će biti barem 50 posto jeftinija - a ugostiteljski objekti, pekarnice i trgovine na taj će se način rješavati viška hrane ili hrane pred istek roka trajanja, koja bi inače završila u smeću.

Aplikacija će se prvo moći koristiti samo na području Zagreba, no Matušan je za Zagreb.info najavio da će usluga biti proširena i na druge gradove. A kako će sve funkcionirati? Naime, korisnici će putem aplikacije moći plaćati i preuzimati hranu na točno određenim lokacijama, s time da će prodavatelji prikazivati originalnu, ali i sniženu cijenu.

Besplatna aplikacija

A za razliku od ostalih platformi za naručivanje hrane, gdje dostavljači donose hranu na kućna vrata, u ovom ćete slučaju po hranu morati doći sami, i to u odabrani ugostiteljski objekt. Također, ova će usluga za korisnike aplikacije biti potpuno besplatna.

Matušan je otkrio i da će postojati više opcija za naručivanje - kupci će moći birati između različitih paketa iznenađenja ili pojedinačnih artikala. Kod "paketa iznenađenja" sadržaj će biti djelomično poznat, ali točni proizvodi unutar paketa neće biti specificirani do preuzimanja. Matušan ističe da ovaj koncept dodaje element iznenađenja i omogućava ugostiteljima veću fleksibilnost u ponudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.