Žena pokazala kako priprema piletinu i izazvala lavinu negativnih komentara

Foto: Shutterstock

ZAHVALJUJUĆI društvenim mrežama i influencerima koji dijele recepte i savjete za pripremu raznih jela, danas bez problema možemo pronaći inspiraciju kada ne znamo što kuhati, no iz dana u dan se uvjerimo da nije uvijek dobro slijepo vjerovati onome što vidimo.

Nedavno je influencerica Tara Woodcox na svom Instagram profilu objavila video u kojemu pokazuje kako priprema pileće ražnjiće i recept sam po sebi nije nimalo kontroverzan, no ono što je učinila sa sirovom piletinom prije nego što je krenula pripremati jelo je u najmanju ruku šokiralo njezine pratitelje.

"Je li ona to meso oprala sapunom?"

Na početku videa ona uzima komad pilećih prsa i vidi se kako na njega stavlja malo sapuna ili deterdženta za pranje posuđa, a zatim ga ispere pod mlazom vode, ribajući ga četkom za pranje posuđa. Nakon toga najnormalnije nastavlja s videom i pokazuje kako tu piletinu reže na kockice, marinira i slaže ražnjiće.

Video je, naravno, šokirao sve njezine pratitelje, koji se nisu mogli prestati čuditi u komentarima. "Čekaj malo, je li ona to meso oprala sapunom?", "Evo zašto ne jedem kada negdje dođem u goste", "Učini mi uslugu i više nikada nemoj kročiti u kuhinju", "Ne vjerujem nikome tko piletinu pere pod mlazom vode", samo su neki od komentara.

Neki su se odlučili malo i našaliti. "Svi se brinete zbog sapuna i četke, ja sam više zabrinut zbog ljudi koji joj dolaze i koji će to morati jesti", "Idući put piletinu samo ubaci u perilicu na brzinsko ispiranje", pišu joj drugi u komentare.

Zašto nije dobro prati sirovu piletinu?

Sirova piletina se, naravno, ne pere sapunom niti ju je uopće potrebno ispirati pod mlazom vode jer time možete učiniti više štete nego koristi. Naime, pranje može prenijeti klice s piletine na drugu hranu ili kuhinjski pribor, a te se klice ubijaju tek temeljitom termičkom obradom.

Osim toga, tijekom pranja pileći sokovi mogu se širiti po kuhinji i kontaminirati drugu hranu, pribor i radnu ploču, a pri pranju mesa, voda može prskati okolo i kontaminirati drugu hranu i pribor. Dakle, nema potrebe za pranjem sirove piletine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.