Alicia Silverstone javila se nakon snimke na kojoj jede otrovni plod: Živa sam

Foto: Instagram

Američka glumica Alicia Silverstone oglasila se na društvenim mrežama nakon što je nedavno zabrinula pratitelje snimkom na kojoj je jela plod biljke, ne znajući da je riječ o otrovnoj vrsti.

"Živa sam i zdrava. Ne brinite, nisam progutala", napisala je u objavi na Instagramu.

Podsjećamo, Alicia je nedavno bila u posjetu Londonu, a na snimci je pokazala plod i zamolila pratitelje da joj pomognu identificirati o kojoj je vrsti riječ.

"OK, otkrila sam nešto i ne mogu shvatiti o čemu se radi pa trebam vašu pomoć. Samo sam zagrizla jer je bilo na ulici i raspravljali smo je li to rajčica ili nije. Pa što je ovo, dovraga?" upitala je pa zagrizla plod i dodala da vjerojatno nije trebala jesti neidentificirano voće.  

Riječ je o zimskoj ili jeruzalemskoj trešnji

Fanovi su bili prilično šokirani nakon gledanja videa i mnogi su ukazali na opasnosti jedenja bobičastog voća s ruba ceste. Tiktokeri su brzo identificirali da se radi o takozvanoj zimskoj ili jeruzalemskoj trešnji (Solanum pseudocapsicum), koja je otrovna.

Njezin je plod nejestiv i sadrži otrovne tvari, a iako nije smrtonosan, može izazvati određene smetnje, poput bolova u trbuhu, delirija, proljeva, vrućice, glavobolje, mučnine, povraćanja i usporenog disanja, zbog čega je potrebno zatražiti medicinsku pomoć. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.