Damir (16) otkrio kako se osjeća prije operacije: Bolest je izabrala lošeg protivnika

Screenshot: Nova TV

Damiru Pejiću (16) iz Vukovara, koji boluje od leukemije, nedavno je pronađen podudarni donor matičnih stanica iz međunarodnog registra iz Njemačke. Sada je za Dnevnik Nove TV ispričao kako se osjeća prije operacije.

"Sada sam dobro, nemam nikakvih tegoba. Došao sam u Vukovar da se malo odmorim. U devetom mjesecu bih trebao otići na transplantaciju. Ne zna se još točno datum. To se još moraju doktori iz Zagreba dogovoriti s donorom. Nije bilo potrebe da gubim nadu jer još se nije dogodio slučaj da se donor ne nađe", rekao je Damir. 

"Bolest je izabrala lošeg protivnika"

Dodao je da se donor odazvao doktorima u Zagrebu i sada se samo čeka datum kada će donor vaditi matične stanice. Damir, naime, za sada ne smije upoznati svog donora. Prema zakonu, nakon dvije godine donor i pacijent se mogu upoznati.

"Sad mi je samo to da se sačuvam do operacije, transplantacije. Da ne pokupim nikakvu gripu, prehladu. Od početka, kako mi se bolest drugi put vratila, ja imam stav. Vratila se, ali očito je izabrala lošeg protivnika jer sam ja sto posto siguran da ću ja nju i drugi put poraziti. Samo, ovaj put će morati ići putem transplantacije. Ali sigurno da ću i drugi put izaći kao pobjednik. A poslije nastaviti život. S društvom izlaziti i nadoknaditi to vrijeme iz bolnice", dodao je Damir.

Drugi put vodi bitku za život

Damir je leukemiju dobio kad mu je bilo jedanaest godina. Nedavno su nalazi pokazali da se bolest vratila. Pred njim je ponovno bila borba za život, a onda je prije dva mjeseca bitku s karcinomom izgubila njegova majka.

"Pa ja sam u početku čak možda to i najbolje podnio što se tiče majke. Gledam da ti Bog sve u životu da s nekim određenim razlogom. Da je možda i njoj olakšao muke zato što je gledala da joj se dijete opet liječi, pa da je nekako i nju spasio, tako da na sve gledam nekako s vedrije strane, s te pozitivnije strane", rekao je nedavno Damir

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.