Gledatelji kažu da je ovo najbolja serija u zadnjih 10 godina: "Slomit će vam srce"

Foto: Netflix

Na društvenim mrežama često se vode rasprave o najboljim serijama i filmovima. Gledatelji su nedavno raspravljali o seriji koju su nazvali "najboljom serijom u prošlih 10 godina" i "najboljom Netflixovom serijom ikad". Riječ je o Netflixovoj animiranoj TV seriji za odrasle - BoJack Horseman.

"Bez obzira na to što je ovo komedija, nakon ove serije će vam trebati terapija. Međutim, isplati se. Ovo je remek-djelo", pišu gledatelji, prenosi Unilad.

O čemu je riječ?

BoJack Horseman je satirička parodija suvremenog načina života zvijezda u Hollywoodu. Prikazuje cjelovitu američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, a radnja serije vrti se oko protagonista BoJacka Horsemana, ostarjele zvijezde humoristične serije Horsin' Around iz 90-ih godina prošlog stoljeća, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, BoJack pokušava napisati autobiografsku knjigu, ali se ne može nositi s tim zbog svoje lijenosti, a nakon što je uvjerio agenta i izdavača, angažira spisateljicu iz sjene Dianu Nguyen da napiše "autobiografiju", koja nakon upoznavanja s njim provodi puno vremena, uči o njegovoj prošlosti i radu.

Radnja je isprepletena s BoJackovim sjećanjima i njegovim trenutnim životom u kojem također mora balansirati između želja i prioriteta svoje agentice i bivše djevojke Princess Carolyn, ludih i nesmotrenih ideja cimera Todda Chaveza te prijatelja i filmskog kolege Mr. Peanutbuttera. 

"Svaka epizoda je puna emocija"

Serija na IMDb-ju ima ocjenu 8.8, što ju čini jednom od najbolje ocijenjenih na ovoj stranici. Na portalu Rotten Tomatoes ima visokih 93%.

"Prvo sam mislio da je ovo još jedan loš crtić za odrasle, ali nije. Drugačije je. Pazite da vam ova serija ne slomi srce. Svaka epizoda je puna emocija, tjera vas da razmišljate o životu. Tijekom nekih epizoda ćete plakati", dodaju gledatelji. 

"BoJack je možda najvažnija i najbolja animirana serija poslije Simpsona", pisalo je u recenziji Time magazina iz 2019. godine.

"BoJack Horseman je nevjerojatna priča"

Seriju je kreirao Raphael Bob Waksberg, a ima 6 sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim zadnje, koja ima 16.  Bez obzira na to, kritičari Indiewirea su je prošle godine stavili na vrh liste najboljih serija svih vremena.

"BoJack Horseman postigao je više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem razdoblju, i to uz najekonomičnije pripovijedanje ikad viđeno na ekranu. 

Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svjetove bez imalo ekspozicije, BoJack Horseman je nevjerojatna priča", napisali su u objašnjenju svog izbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.