J.Lo i Ben Affleck - ljubav koja ne uspijeva već 20 godina

Foto: EPA/Profimedia

Jennifer Lopez i Ben Affleck službeno se razvode. Lopez je u utorak u Los Angelesu podnijela zahtjev za raskid dvogodišnjeg braka, a do razvoda je došlo nakon višemjesečnih nagađanja o problemima u braku. Za vas smo pripremili malu retrospektivu njihovog ljubavnog odnosa, koji započinje davne 2001. godine. 

Prvi susret dogodio se 2001. godine

J.Lo i Affleck upoznali su se na snimanju romantične komedije Gigli koja se u kinima pojavila 2003. godine. Iako je film doživio blagi neuspjeh, već tada su strani mediji pisali da su između glavnih glumaca frcale iskre.

U to vrijeme Lopez je bila u braku sa svojim drugim suprugom, plesačem Crisom Juddom. Ubrzo nakon razvoda od Crisa, ona i Affleck objavljuju javno svoju vezu. 

Prije 10 godina glumica i pjevačica osvrnula se na početak svoje veze s Affleckom u intervjuu za People: "Nismo željeli javnu vezu, to se slučajno dogodilo u vrijeme kada su tabloidi postajali popularni i bio je to prevelik pritisak za nas." Tada je otkrila i svoj prvi dojam o Afflecku. "Osjećala sam da je to to. Ali kada nekoga voliš, vidiš neke stvari drugačije, kasnije se otkrije da to nije tako", izjavila je.

Zaručuju se 2002. godine

Sretnu vijest o njihovim zarukama Jennifer je potvrdila u studenom 2002. godine u intervjuu s Diane Sawyer. "To je najveličanstvenija stvar koju sam ikad vidjela", rekla je o 6.1-karatnom ružičastom dijamantu Harryja Winstona koji joj je poklonio Affleck. Prsten ga je navodno koštao 2.5 milijuna dolara. 

Iste godine Ben glumi u njezinom popularnom spotu za pjesmu Jenny from the Block. Obožavatelje su oduševili scenama u kojima se grle i ljube. 

2010. gostovala je u The Graham Norton Showu i priznala je da im je period zaruka bio jako težak jer su, prema njezinim riječima, novinari i javnost vršili velik pritisak na njih. "Bili smo na naslovnici svakog časopisa svaki tjedan, bila je to čudna stvar... Mislim da je naša veza zbog toga patila", objasnila je tada. 

2003. godine odgađaju vjenčanje

Te godine ponovno snimaju zajednički film, Djevojka iz Jerseyja. To je drama koja je trebala biti prikazana 2003. godine, ali je premijera pomaknuta za godinu poslije. Prema pisanju stranih medija, ni taj film nije ostvario veliku zaradu. 

Nekoliko dana prije nego što su se trebali službeno vjenčati, objavili su zajedničku izjavu u kojoj su najavili odgodu ceremonije: "Zbog prevelike medijske pozornosti oko našeg vjenčanja odlučili smo odgoditi ga. Kada smo počeli razmišljati o tome da organiziramo još tri lažna vjenčanja na tri različite lokacije, shvatili smo da nešto nije u redu. Počeli smo osjećati da bi duh onoga što je trebao biti najsretniji dan u našim životima mogao biti ugrožen. Osjećali smo da bi ovaj sveti dan mogao biti pokvaren."

U siječnju 2004. godine prekidaju zaruke

Dana 22. siječnja 2004. njih dvoje raskinuli su zaruke. J.Lo je tužnu vijest potvrdila preko svog glasnogovornika.

"Potvrđujem izvješće da je Jennifer Lopez raskinula zaruke s Benom Affleckom", stoji u tadašnjoj izjavi za MTV. "U ovom teškom trenutku molimo vas da poštujete njezinu privatnost."

U lipnju 2004. Jennifer se udaje za Marca Anthonyja

U lipnju 2004. Jennifer se udala za pjevača, tekstopisca i dugogodišnjeg prijatelja Marca Anthonyja. Njih dvoje su 2008. dobili blizance, kćer Emmu Muñiz i sina Maxa Muñiza. Razveli su se 2014.

U knjizi iz 2014. godine, pod naslovom Prava ljubav, J.Lo se osvrnula na turbulentno razdoblje između objave rastanka od Afflecka i udaje za Anthonyja.

"Ben i ja smo se rastali kada sam mislila da smo se zauvijek vezali jedno za drugo. Prvi put mi se slomilo srce, činilo mi se kao da mi je iščupano iz grudi", napisala je te dodala kako je tražila utjehu, a tada se pojavio Marc. Dodala je da je njihova romansa bila njezin pokušaj brzog spašavanja slomljenog srca. "Možda sam duboko u sebi znala da je to flaster na posjekotini, da mi rana nije zašivena ni zacijeljena", napisala je.

Ben se ženi 2005. godine s Jennifer Garner

I Affleck je ubrzo krenuo dalje. S Garner se oženio 2005., a novi holivudski par je tijekom godina dobio troje zajedničke djece: kćeri Violet i Seraphinu te sina Samuela. Razveli su se 2018. godine. 

U travnju 2021. godine Ben Affleck i Jennifer Lopez opet su viđeni zajedno

Nakon što je J.Lo raskinula zaruke s Alexom Rodriguezom, a Affleck se razišao od Ane de Armas, njih dvoje ponovno su viđeni kako se druže. Page Six je 30. travnja 2021. izvijestio da je Affleck više puta fotografiran u posjetu Lopezinoj kući u Los Angelesu. "Osiguranje ga pokupi na obližnjoj lokaciji nakon što provede nekoliko sati u njezinoj kući", rekao je tada izvor, ali je i dodao da su oni samo prijatelji. 

Iste godine zajedno su otišli na odmor u Montanu, a prije toga zajedno su viđeni na humanitarnom koncertu Global Citizen Vax Live. 

Anonimni izvor koji je blizak paru izjavio je tada za E! News: "Doista im je stalo jednom do drugoga i nastavili su tamo gdje su stali. Oni imaju jaku vezu. Sve je bilo brzo i intenzivno, ali Jennifer je sretna."

"Oni su bili u kontaktu tu i tamo tijekom godina", rekao je još jedan izvor blizak pjevačici. "Ben joj se obratio da vidi kako je i večerali su zajedno nekoliko puta u posljednjih mjesec dana. Među njima je kemija nestvarna. Nastavili su tamo gdje su stali i trenutno uživaju u međusobnom društvu."

Tijekom cijele 2021. godine do stranih medija stizale su razne informacije s različitih strana i iz različitih izvora. Svi su potvrdili da se par pomirio te da žele pokušati ponovno. "Razgovarali su o prošlosti i o tome zašto stvari nisu funkcionirale", rekao je izvor. "Oboje se nadaju da će uspjeti ovaj put i ulažu trud. Oboje su sazreli i bilo je lako."

Opet se zaručuju u travnju 2022. godine

Jennifer Lopez objavila je da je zaručena za Bena Afflecka 18 godina nakon što je par prvobitno otkazao vjenčanje. Pjevačica i glumica otkrila je vijest na svom blogu OnTheJLo, gdje je podijelila snimku na kojoj plače dok se divi ogromnom zelenom zaručničkom prstenu.

Video počinje krupnim planom prstena prije nego što se okreće do njezina lica te se čini da briše suze. Lopez je na Twitteru i Instagramu najavila: "Imam zaista uzbudljivu i posebnu priču koju želim podijeliti..." i potaknula znatiželju pratitelja.

Vjenčali su se u Vegasu u srpnju 2022. godine

Sretne vijesti najprije su potvrdili izvori za TMZ, a potom je Page Six došao do dokumenta koji pokazuje da su se Ben i J.Lo doista vjenčali. Par je dobio dozvolu za vjenčanje u Clark Countyju u američkoj saveznoj državi Nevadi, čije je sjedište Las Vegas.

"Istina je, vjenčali su se i dozvola je znak da su sada muž i žena", izjavio je tada izvor blizak paru.

Mjesec dana nakon toga ponovno su se vjenčali u raskošnoj ceremoniji na Affleckovom imanju Riceboro u Georgiji, kojoj su prisustvovali njihovi najbliži prijatelji i obitelj. Kako je pisao Daily Mail, svi gosti dobili su uputu da se odjenu u bijelo, a Lopez je nosila vjenčanicu Ralpha Laurena.

 

Iako je Affleckova bivša supruga Jennifer Garner odbila poziv na vjenčanje, ceremoniju nisu propustila glumčeva djeca koju je dobio s njom, a među uzvanicima su također bili i blizanci Emma i Max, koje je Jennifer dobila u braku s Marcom Anthonyjem.

Matt Damon na svadbu je stigao sa suprugom Lucianom Barroso, a vjenčanju su prisustvovala i još neka velika holivudska imena, poput Georgea Clooneyja, Jane Fonde, Renee Zellweger i Jimmyja Kimmela.

U srpnju 2022. odlaze na medeni mjesec

Par je nakon iznenadnog vjenčanja otputovao u Pariz na sunčani ljetni odmor, a sa sobom su poveli i djecu, Lopezine blizance Maxa i Emmu te Affleckove kćeri Violet i Seraphinu.

Novi gospodin i gospođa Affleck viđeni su kako uživaju u romantičnim šetnjama parkom i intimnim večerama tijekom svog boravka u gradu.

"To što su postali muž i žena nije mnogo promijenilo njihov odnos, osim činjenice da je učvrstilo ono što su imali", rekli su izvori za strane medije tada. "Traže kuću koju bi zajedno kupili i nadaju se da će pronaći onu kojom će oboje biti zadovoljni. To je proces koji traje."

U studenom 2022. J.Lo priznaje da ju je Ben inspirirao da snimi album

"Kad se vratio u moj život, ponovno se dogodila ista stvar, osjećala sam se tako nadahnuto i toliko obuzeta emocijama da su jednostavno izbijale iz mene. Kad se osjećam dobro, pišem glazbu. I napisala sam glazbu i ušla u studio u, mislim, svibnju, a do kolovoza, kad smo se vjenčali, to je bilo gotovo", rekla je za Apple Music.

U siječnju 2023. otkrivaju da žive zajedno

U razgovoru za Today pjevačica je opisala prekretnicu koja joj se dogodila 2022.

"Uselili smo se zajedno, djeca su s nama, tako da je to neka vrsta emocionalne tranzicije", rekla je. "Svi snovi se ostvaruju, ovo je bila fenomenalna godina."

Jennifer Lopez progovorila je o svom braku s Benom Affleckom na premijeri filma The Mother. "Cijela ova godina bila je tako posebna, otkad smo se vjenčali, imali smo puno prvih zajedničkih događanja, tako da je godina bila prekrasna", rekla je za Access Hollywood na crvenom tepihu.

U veljači 2024. pričaju o svojoj vezi i prvom prekidu

U dokumentarcu Amazon Primea The Greatest Love Story Never Told Lopez i Affleck govore o svom prvom prekidu i da su naučili raditi kompromise u godinama nakon toga.

"Ben i ja smo prekinuli tri dana prije vjenčanja, slomili smo se pod pritiskom. Misliš da ti ide dobro, pa sliježeš ramenima", kaže Lopez. "Srce mi je bilo slomljeno nakon što sam izgubio ljubav svog života, svoju najbolju prijateljicu, i nisam mogao govoriti toliko godina, a to je bio najteži dio", otkrio je Ben. 

Pojavljuju se glasine o njihovom razvodu

Ubrzo nakon prikazanog dokumentarca kreću glasine o razvodu. Par nije bio viđen u javnosti više od mjesec dana, a onda su ih paparazzi ulovili u Los Angelesu, gdje su prisustvovali događaju u znak podrške svojoj djeci.

Na događaj su stigli odvojeno. Paparazzi napominju da se Ben i J.Lo prilikom susreta nisu ni zagrlili ni poljubili te da glumac nije izgledao sretno. Međutim, oboje i dalje nose vjenčano prstenje. Nakon događaja nasamo su razgovarali na parkiralištu.

U kolovozu 2024. strani mediji pišu da su papiri za razvod spremni

Dokumenti za razvod su finalizirani, ali još nisu predani, potvrdilo je nekoliko izvora bliskih paru za Daily Mail. 

"Sredili su papire prije mjesec dana, ali čekaju pravo vrijeme da to objave. Jennifer i Ben će objaviti zajedničku izjavu u kojoj će reći da su se borili da njihov odnos uspije, ali nisu uspjeli. Nisu mogli doći do kompromisa. Ono što su prije imali je nestalo i oboje su to prihvatili", rekao je izvor.

Prije toga objavljeno je da par prodaje svoju raskošnu vilu u Beverly Hillsu za 60 milijuna dolara. Pisalo se da su angažirali agenta za nekretnine kako bi prodali kuću. 

Jennifer je ranije otkazala turneju i na premijeri svog novog filma pojavila se sama. Par je potom viđen zajedno na košarkaškoj utakmici Benovog sina Samuela, gdje su također svojim ponašanjem pobudili sumnje o razvodu. Sve više činjenica je upućivalo na to da su glasine o njihovom razvodu istinite. 

Rođendan je proslavila bez Afflecka

Na Instagramu je J.Lo objavila dvije fotografije s proslave svog 55. rođendana. Pokazala je tortu i cvijeće koje je dobila, a potom je zahvalila svojim obožavateljima. Mediji su pisali da njezin suprug nije prisustvovao zabavi. 

Izvor blizak paru potvrdio je glasine

Njihov bliski prijatelj rekao je početkom kolovoza ove godine da su se, nakon što su prekinuli 2004. godine, cijelo vrijeme pitali što bi bilo kad bi bilo te da su se zanijeli nostalgijom i sumnjama i zbog toga se odlučili na brak 2022. godine. "To je bio trenutak kada su odlučili da će probati... Jennifer je jako željela to vjenčanje - haljine, prijateljice, ukrase, željela je to godinama", rekao je izvor te dodao: "Shvatili su da ne funkcioniraju na duže staze i, eto, gotovo je."

Rastava je potvrđena

Nakon svih nagađanja i glasina danas je potvrđeno da se službeno rastaju. Lopez je u utorak podnijela zahtjev za raskid dvogodišnjeg braka u Los Angelesu, što se poklapa s godišnjicom njihove svadbe u Riceborou u Georgiji 2022. CNN je kontaktirao predstavnike Lopez i Afflecka za komentar, no sada već bivši par još se nije oglasio.

Nisu potpisali predbračni ugovor

Mnoge je iznenadila informacija da par navodno nije potpisao predbračni ugovor. Bez sklopljenog predbračnog ugovora individualna zarada Jennifer i Bena u posljednje dvije godine - bilo da se radi o filmskim projektima ili drugim velikim poslovima - zajedničko je vlasništvo.

O kolikoj zaradi je riječ?

Jennifer, koja ima neto vrijednost od 400 milijuna dolara, snimila je četiri filma otkako se udala za Bena, uključujući projekt This Is Me... Now: A Love Story, vrijedan 20 milijuna dolara, koji je sama financirala i koji dokumentira romansu para. Lansirala je i koktele Delola te je trebala krenuti na svjetsku turneju, koja je na kraju otkazana.

Ben, koji ima neto vrijednost od 150 milijuna dolara, glumio je u filmovima Air (2023.) i Hypnotic (2023.). Također je nedavno završio produkciju nastavka filma Računovođa iz 2016. Da bi se stvari dodatno zakomplicirale, Jennifer i Ben radili su zajedno na nadolazećem filmu Unstoppable. Affleck producira projekt s Mattom Damonom, a Lopez glumi u njemu.

Navodno je odluku o razvodu potpirilo upravo neslaganje oko novca. TMZ piše da pregovori o financijskoj nagodbi traju već mjesecima.

Čini se da Ben ne očajava

Ubrzo nakon što je objavljeno da se razvode, paparazzi su snimili nepoznatu ženu kako automobilom dolazi pred Benov unajmljeni dom. Glumac je razgovarao s tajanstvenom damom, no tko je ona, još nije poznato. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.