Koncerti koje ne smijete propustiti na 26. Špancirfestu

Foto: Press

SVEGA tri dana ostala su do najbolje zabave za kraj ljeta koja donosi prebogat koncertni program i bez obzira jeste li ljubitelj rocka, popa, šansone, klapa ili nečeg između, naći ćete nešto za sebe. Od 500 programa na ovogodišnjem Špancirfestu u Varaždinu, nešto više od 200 je glazbenih, a evo što vas čeka na dvije velike pozornice.

Tko sve svira na Špancirfestu?

Centar glazbenih doživljaja ponovno će biti PAN pozornica Stari grad, a dan koji nikako ne smijete propustiti je utorak, 27. kolovoza. Prije velikih zagrebačkih koncerata i rasprodane europske turneje, Baby Lasagna stiže u Varaždin spreman pokazati čime je to zaludio Europu. Interes za koncert je ogroman još od svibnja kada je objavljen datum njegovog nastupa. Svoj dolazak je najavio i velik broj gostiju iz inozemstva pa ne bi čudilo da Stari grad bude prava košnica. Tim više što je koncert Baby Lasagne, kao i preostalih devet koncerata na PAN pozornici Stari grad – besplatan.  Za Baby Lasagnu će vas zagrijati Dodger Artfool, mladi i talentirani glazbenici iz Varaždina, manje poznati široj javnosti, baš kao što je to do nedavno bio i omiljeni Umažanin, što je prilika da publika otkrije još neke nove glazbene talente. Ovogodišnji Špancirfest na PAN pozornici Stari grad otvorit će Prljavo kazalište (23. kolovoza). Dečki iz Dubrave na sceni su gotovo pet desetljeća, a ovo će biti njihov prvi nastup na varaždinskom festivalu. Prepoznatljiv zvuk, nezaboravni vječni hitovi koje svi pjevamo u jedan glas, uz neponovljivu energiju Špancirfesta, kombinacija su koju morate doživjeti. Subota, 24. kolovoza, je rezervirana za ljubitelje dobrog starog rocka, a donosi kombinaciju sinjske punk blues rock četvorke M.O.R.T i Savršenih Marginalci koji će nas podsjetiti na stare dobre hitove iz najranije faze Hladnog piva. Još jednu beskompromisnu rock večer pripremaju legenda hrvatskog rocka, Goran Bare i njegove Majke za kraj prvog festivalskog vikenda (25. kolovoza). Zašto je sinonim za poseban koncertni doživljaj i nezaboravne hitove podsjetit će nas jedan od najvećih vokalnih umjetnika domaće scene, Tony Cetinski (28. kolovoza), a 15. rođendan velikim koncertom na Špancirfestu proslavit će domaće snage - The Fakin' Lajsne (30. kolovoza).  Velik interes vlada i za Rock operu (31. kolovoza) u kojoj, uz raskošnu scenografiju, rasvjetu i zvuk, sudjeluje 50-ak izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora i izvode najveće svjetske rock hitove – pjesme koje su oblikovale ne samo glazbu, već i kulturu općenito. Nakon rasprodanih koncerata u regiji, ovo je jedinstvena prilika da uživate u simfonijskim aranžmanima najvećih rock hitova. Koncertni program 26. Špancirfesta zaključit će jedan od najdugovječnijih hrvatskih punk rock bendova Psihomodo pop (1. rujna).

Glazba u čarobnom ozračju Vile Bedeković

Pozornica kod Vile Bedeković, poznata po intimnijoj atmosferi, donosi probran koncertni program u skladu s ekskluzivnim ugođajem njenog okruženja.
Izvedbama talijanskih kancona, domaćih i svjetskih standarda, opernih arija te autorskih pjesama otvorit će je 4 Tenora (23. kolovoza) i svojim glasovima i emocijom zasigurno oduševiti sve prisutne, uz malo sreće, pod zvjezdanim nebom. “Dnevnik jedne ljubavi” nabrojio je pola stoljeća, a Josipa Lisac je ovim albumom, kao i brojnim drugim djelima, oblikovala generacije. Ikona hrvatske glazbene scene vraća se na Špancirfest (24. kolovoza) i, nema sumnje, svojim će vokalnim i scenskim nastupom još jednom potvrditi taj status.

Dvije različite glazbene tradicije, tamburicu i klapu, ponovno će spojiti već uigrana suradnja Varaždinskog tamburaškog orkestra i Klape "Sveti Juraj" – HRM (31. kolovoza). Posljednjeg festivalskog dana (1. rujna), karizmatični Zoran Predin dolazi na Vilu Bedeković s jedinstvenim programom – "Zoran pjeva Arsena", posvećenom hrvatskom glazbenom velikanu Arsenu Dediću. Pozornica kod Vile Bedeković, jedina je pozornica na ovogodišnjem Špancirfestu za koju je potrebno kupiti ulaznicu, a po cijeni od 15 eura u prodaji su na www.eventim.hr i na Eventimovim prodajnim mjestima.

S toliko fantastičnih koncerata na rasporedu, samo se jedno pitanje nameće – koji ćete odabrati? Idealno bi bilo – sve!

I za kraj još jedna važna informacija. Dolazite li automobilom, osiguran vam je besplatni parking na čak tri lokacije (ispred Gradskih bazena Varaždin u Zagrebačkoj 85A, na prostoru Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici 3, te ispred Trgovačkog centra Branka u Optujskoj ulici 70D). Sa sve tri lokacije "buseki" javnog gradskog prijevoza, također besplatno, vozit će svakih 20 minuta u središte grada i, naravno, vratiti vas natrag, i to od 17:00 do 00:00 odnosno petkom i subotom od 17:00 do 01:00. 

Svi detalji programa su na službenoj internetskoj stranici www.spancirfest.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.