Obitelj Alaina Delona odbila ispuniti glumčevu bizarnu posljednju želju

Foto: EPA

Obitelj preminulog glumca Alaina Delona odbila je ispuniti njegovu želju. Naime, glumac je zaželio da uspavaju njegovog desetogodišnjeg belgijskog ovčara Lauba te ga polože u njegove ruke i pokopaju s njim. "Želim biti pokopan sa svojim psima. Ništa drugo me ne zanima, samo želim biti s njima. Oni su jedini koji su me voljeli bezuvjetno, uvijek su bili uz mene ne tražeći ništa zauzvrat", rekao je glumac u intervjuu 2018. godine, prenosi Daily Beast.

"Pas neće biti uspavan"

Glumac je preminuo u nedjelju u dobi od 88 godina, a od tada se aktivisti za prava životinja i njegova djeca zalažu da Loubo ostane živ. "Život životinje ne bi trebao ovisiti o životu čovjeka. SPA je sretna što može preuzeti njegovog psa i pronaći mu obitelj", poručili su iz francuske organizacije za životinje SPA.

Glasnogovornik Fondacije Bridgette Bardot izjavio je u utorak da će fondacija udovoljiti zahtjevima obitelji. "Upravo sam razgovarao s Anouchkom Delon, koja mi je rekla da je Loubo dio obitelji i da će ostati s njima. Pas neće biti uspavan", poručio je.

Početkom godine posjetio liječnika

Podsjetimo, prema informacijama koje je otkrio francuski Le Parisien, tijekom pregleda početkom godine legendarni je glumac svom liječniku povjerio da želi umrijeti.

Dnevni list objavio je članak u kojem piše da glumac više nije čovjek kakav je nekad bio - navodi se da je fizički i psihički oslabljen te da je izgubio lucidnost. Glumac je navodno posljednjih godina bio podvrgnut različitim procjenama kako bi se utvrdila njegova sposobnost zaključivanja nakon prijave za zloporabu slabosti, koju su njegova djeca podnijela protiv njegove bivše partnerice Hiromi Rollin.

Između rujna 2021. i lipnja 2023. liječnici su navodno primijetili da glumac teško zaključuje i teško rješava obiteljske probleme. Tijekom završnog pregleda liječnik je navodno napisao u svom izvješću da je "njegova volja za životom mala i da se čini da više ne očekuje ništa od života".

Planirao eutanaziju

Prije dvije godine Delon je izjavio da želi završiti svoj život eutanazijom u Švicarskoj. "Naravno da podržavam eutanaziju. Živim u Švicarskoj, gdje je ona legalna. Smatram da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Svatko ima pravo umrijeti bez boravka u bolnicama i primanja injekcija", rekao je tada.

Švicarsko državljanstvo zatražio je još 1999., a u toj državi je živio nakon što je operiran uslijed moždanog udara 2019.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.