Oluja uništila imanje obitelji Salaj, vlasnik je neutješan: "Šuti, trpi i radi"

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Središnju Hrvatsku sinoć je zadesilo jako nevrijeme, zbog čega su vatrogasci diljem Bjelovarsko-bilogorske županije imali pune ruke posla. Oluja, nažalost, nije zaobišla ni Grabovnicu, gdje se nalazi imanje obitelji Salaj koje je već bilo u pripremi za ovogodišnju Božićnu čaroliju, koja godinama oduševljava posjetitelje. 

Voda je poplavila dio imanja, a iako se povukla, ostale su velike posljedice. Radnici saniraju veliku štetu.

 

Voda je odnijela šljunak sa staza, potrgala ograde, ostavila iza sebe blato, mulj i otpad. Neke staze su uništene pod naletom vode. No, kod Salajevih nema predaje. To dokazuju i fotografije članova obitelji s lopatama u rukama koji su već prionuli na čišćenje.

Pripreme za božićnu bajku morat će pričekati

Pripreme za božićnu bajku su već počele, no sada će morati pričekati. "Poplavio se ovaj dio koji se trebao okititi, sad moramo čekati da se osuši jer je sloj blata oko pet centimetara", rekao je vlasnik imanja Zlatko Salaj. "A što mogu, šuti, trpi i radi... Nema plakanja", bio je razočaran Zlatko. 

Podsjećamo, Božićna bajka obitelji Salaj je manifestacija koja se već 22 godine održava na imanju obitelji Salaj te je postala jedna od najvećih božićnih atrakcija u regiji.

Željeli su stvoriti vlastitu božićnu čaroliju

"Osnivač Zlatko Salaj, sada u svojoj 80. godini, stvorio je ovo čarobno mjesto iz ljubavi prema blagdanima i sjećanju na vlastito djetinjstvo koje je bilo obilježeno siromaštvom. U suradnji sa svojom pokojnom suprugom Nadom, nadimka Jura, odlučio je 2001. godine okititi svoje imanje sa 70.000 lampica kako bi stvorio vlastitu božićnu čaroliju", priopćeno je prije.

Njihova strast i predanost brzo su privukle pažnju javnosti te se manifestacija postupno širila i postajala spektakularnija iz godine u godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.