Rade Šerbedžija rasplakao se zbog rijeke Une: "Malo je pobjeda u ovom kraju"

Screenshot: Instagram

RADE Šerbedžija rasplakao se od sreće zbog toga što je obustavljena gradnja hidroelektrane na vrelu rijeke Une, a snimka na kojoj su glumca svladale emocije širi se društvenim mrežama. 

"Prvo da čestitam pobjedu. Da vam kažem, cure, to je najveća vaša zasluga. Svaka vam čast. Baš ste Ličanke. Kad je pobjeda, ne treba ništa drugo govoriti. Ne treba govoriti ni kako smo do nje došli. Malo je pobjeda u ovom kraju. Ovo je jedna od najvažnijih. Nisam mnogo učinio za Liku jer nisam mogao. Tko je išta ovdje učinio? Neću sad ni o tome", rekao je okupljenima, koji su njegove riječi pozdravili aplauzom. 

Prosvjedi protiv izgradnje hidroelektrane 

Šerbedžija, inače porijeklom iz Like, priključio se poznatim osobama poput Darka Rundeka, Gorana Bogdana, Feđe Štukana, Srđana Vuletića te drugim aktivistima u borbi protiv izgradnje hidroelektrane. 

Podsjetimo, nakon brojnih prosvjeda mještana, aktivista i predstavnika različitih udruga civilnog društva koji su se okupljali na izvoru rijeke, inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata je protiv investitora hidroelektrane na rijeci Uni pokrenula upravni postupak u kojem je investitoru rješenjem zabranjeno obavljanje radnji i radova na izgradnji male hidroelektrane. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.