Širi se stari isječak iz Briljanteena: "Veljača je postavila pitanje i dobila CD"

Foto/Screenshot: Instagram/HRT

Internetom se proširio isječak iz emisije Briljanteen koja se emitirala na HRT-u. 

Riječ je o isječku iz jedne emisije koja se emitirala 17. kolovoza 2001. godine, na Međunarodni dan mačaka. Voditelji su u emisiji, između ostaloga, odgovarali na pitanja gledatelja. Tako se tog kolovoza s pitanjem javila glumica Jelena Veljača.

"Zašto se crna mačka smatra lošim znakom? To nas je pitala Jelena Veljača iz Zagreba", rekao je tada voditelj. "Za svoje pitanje dobila je CD od Ugly Leadersa. Njega će poslušati za nekoliko dana", dodao je. Odgovor na Jelenino pitanje dao je tada doc. dr. Branko Đaković. 

🎥 [Iz arhive HRT-a, Briljanteen, 2001.] 17. kolovoza obilježava se Međunarodni dan crnih mačaka kako bi se smanjile predrasude prema ovim životinjama za koje se često smatra da donose nesreću. U HRT-ovoj emisiji 'Briljanteen' 2001. godine, doc. dr. Branko Đaković govorio je o simbolici crnih mačaka u različitim starim kulturama te obrazložio zašto se crne mačke smatraju lošim znakom. 🐈‍⬛

Objavljuje HRT Vijesti u Subota, 17. kolovoza 2024.

"Ima li Jelena Veljača i dalje taj CD?" šalili su se ljudi u komentarima. 

Emisija bila popularna među tinejdžerima

Podsjećamo, emisija Briljanteen počela se emitirati 1994. godine i prikazivala se narednih 18 godina. Bila je to emisija u kojoj su se obrađivale teme posvećene tinejdžerima. U emisiji su svirali demo bendovi, puštali se prilozi o filmu i glazbi te se razgovaralo s gostima iz svijeta popularne kulture, znanosti i umjetnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.