Alicia Silverstone pojela otrovni plod uživo. Prestala se javljati, fanovi u brizi

Screenshot: TikTok

AMERIČKA glumica Alicia Silverstone zabrinula je obožavatelje nakon što je na društvenim mrežama objavila video u kojem je pojela plod biljke, ne znajući da je riječ o otrovnoj vrsti. 47-godišnja glumica bila je u posjetu Londonu, a u snimci je pokazala plod i zamolila pratitelje da joj pomognu identificirati o kojoj je vrsti riječ. 

"OK, otkrila sam nešto i ne mogu shvatiti o čemu se radi pa trebam vašu pomoć. Samo sam zagrizla jer je bilo na ulici i raspravljali smo je li to rajčica ili nije. Pa što je ovo, dovraga?" upitala je pa zagrizla plod i dodala da vjerojatno nije trebala jesti neidentificirano voće.  

@aliciasilverstone

What the heck is this!? I’m in England and can’t figure it out. 🤔

♬ original sound - Alicia Silverstone

Fanovi su bili prilično šokirani nakon gledanja videa i mnogi su ukazali na opasnosti jedenja bobičastog voća s ruba ceste. Tiktokeri su brzo identificirali da se radi o takozvanoj zimskoj ili jeruzalemskoj trešnji (Solanum pseudocapsicum), koja je otrovna.

Njezin je plod nejestiv i sadrži otrovne tvari, a iako nije smrtonosan, može izazvati određene smetnje, poput bolova u trbuhu, delirija, proljeva, vrućice, glavobolje, mučnine, povraćanja i usporenog disanja, zbog čega je potrebno zatražiti medicinsku pomoć. 

Nije se oglasila 

Fanovi su zabrinuti zbog stanja glumice, posebno zbog toga što se nakon videa nije oglasila na društvenim mrežama. "Je li Alicia dobro?", "Može li nam netko nešto reći", "Možete li nas obavijestiti, samo kratko napišite da je dobro", pisali su, no glumica se još uvijek nije oglasila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.