Roditelji iz SAD-a šokirani cijenom sladoleda: “Neki iskorištavaju inflaciju”

Foto: Shutterstock

Roditelji iz New Yorka tvrde da djeci više ne mogu priuštiti sladoled. Naime, na ulicama tog grada, sladoled se prodaje u parkiranim kombijima, ali mnogi njegovu cijenu smatraju previsokom.

Mame i tate iz Queensa zaprepastilo je otkriće da kornet s sladoledom košta čak 13 dolara ili 12 eura.

"Djecu sam nakon nogometa htio počastiti sladoledom. Naručio sam dva mala korneta i pružio novčanicu od 20 dolara, uvjeren da će mi prodavač dati ostatak. Međutim, rekli su mi da moram dodati još šest dolara. Neki iskorištavaju inflaciju", izjavio je Henry Fernandez za The Post.

Nekim je kupcima zasmetalo što cijene nisu istaknute većim natpisom pa ostanu iznenađeni iznosom nakon što djeci naruče omiljenu poslasticu.

"Morala sam platiti 14 dolara (13 eura) za kornet sa sladoledom od vanilije kako ne bih uskratila zadovoljstvo koje sam obećala svom 11-godišnjem sinu. Možete li zamisliti da bi četveročlana obitelj za četiri sladoleda trebala izdvojiti gotovo 60 dolara (55 eura)?", upitala je mama, Alison Bruce.

Iz Sjevernoameričkog udruženja sladoledara poručili su da su kombiji sa sladoledom "bili prisiljeni podići cijene zbog većih marži".

Pročitajte više