Ovo je razlog zašto limenke s gaziranim sokovima postaju sve tanje

Foto: Shutterstock/konzum.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JESTE li primijetili da su limenke gaziranih pića sve tanje? Marke pića oslanjaju se na oblik i dizajn pakiranja kako bi privukle potrošače, a sada računaju na novi niz tankih aluminijskih limenki koje će suptilno signalizirati potrošačima da su njihova nova egzotična pića zdravija od piva i gaziranih pića u starim, kratkim i okruglim limenkama.

"Potrošači vide tanke limenke kao sofisticiranije, zbog čega se i osjećaju tako", rekao je Duane Stanford, urednik stručne publikacije Beverage Digest, za CNN.

Aluminijske limenke

Bezalkoholna pića pojavila su se u limenkama još 1938. godine, ali prva aluminijska limenka za piće korištena je za dijetalno piće pod nazivom Slenderella 1963. godine. Zatim su uslijedili Pepsi i Coca-Cola.

Godine 2011. Pepsi je izdao višu verziju svoje tradicionalne limenke. Limenka je imala slogan: "Nova mršava". Bio je kritiziran kao uvredljiv, a Nacionalna udruga za poremećaje prehrane rekla je da su nepromišljeni i neodgovorni.

Zašto ih onda sada vraćati? Djelomično zato što se tanke limenke smatraju vrhunskim i inovativnim. Sve veći broj pića namijenjen je potrošačima koji vode računa o zdravlju, a tanke limenke signaliziraju tu karakteristiku.

Tvrtke kopiraju uspjeh tankih limenki drugih marki. Red Bull je bio jedan od prvih brendova koji su popularizirali tanke limenke, a White Claw je doživio uspjeh sa svojim tankim bijelim limenkama.

Tanje limenke ne znače i manju količinu pića

Ako pokušavate smanjiti konzumaciju sokova, energetskih pića ili piva, uvijek provjerite etikete. Iako se limenka može činiti tanjom, još uvijek je u njoj ista količina pića.

Razlog tanjih limenki nije samo optički. Ove limenke također pomažu tvrtkama za proizvodnju pića, štedeći im novac na pakiranju i otpremi te omogućujući da više proizvoda stane na police trgovina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.