Djevojka za doručak pojela 70 kamenica pa zgrozila ljude: "Bilo bi mi zlo"
TIKTOKERICA Georgina izazvala je lavinu komentara nakon što je objavila video u kojem je za doručak pojela 70 kamenica. Svoj pothvat snimila je u jednom restoranu u Velikoj Britaniji. Iskoristila je ponudu od jedne funte po kamenici i sama pojela 70 komada za doručak, što ju je koštalo točno 70 funti. Video je postao viralan i dosegnuo više od 33 milijuna pregleda.
U videu se vidi kako veselo jede svoju prvu kamenicu, dodajući limun i Tabasco. Unatoč ogromnoj količini, Georgina je bez poteškoća pojela sve kamenice i na kraju izjavila: "Ovo je bio najbolji doručak u mom životu."
Njezin je podvig podijelio publiku. Dok su neki impresionirani, mnogi su zabrinuti za njezino zdravlje.
"Je li ovo uopće sigurno", "Zar nije loše pojesti više od 12-15 kamenica odjednom", "To je preko 2000 mg magnezija. Ne bih to mogao podnijeti", "Volim kamenice, ali od ove količine bi mi bilo zlo, a i rizik od parazita kod tolikog broja kamenica u jednom obroku je visok", neki su od komentara.
Unatoč kritikama, Georgina je u videu rekla da kamenice smatra malim zalogajima te da je zato moguće pojesti takvu količinu bez problema.
Jesu li kamenice sigurne za konzumaciju u velikim količinama?
Kamenice su poznate kao delicija i često se smatraju afrodizijakom zbog visokog udjela cinka, minerala važnog za proizvodnju testosterona i sperme. Međutim, stručnjaci upozoravaju da konzumacija sirovih kamenica nosi određene rizike.
Prema portalu FoodSafety.gov, sirove kamenice mogu sadržavati bakterije koje uzrokuju ozbiljne bolesti. Osim toga, bakterije, paraziti i drugi zagađivači iz vode u kojoj kamenice rastu, mogu završiti u vašem tanjuru.
Jedan korisnik TikToka istaknuo je da kamenice prolaze minimalne provjere sigurnosti jer se testira samo čistoća vode iz koje su izvađene.
Prema podacima američkog CDC-a, svake godine oko 48 milijuna ljudi pati od bolesti uzrokovanih hranom, a kamenice su često među krivcima. Simptomi poput proljeva, mučnine i groznice mogu biti uzrokovani bakterijama roda Vibrio ili norovirusom koji se lako prenosi sirovim morskim plodovima. Da biste smanjili rizik, stručnjaci preporučuju termičku obradu kamenica jer kuhanje uništava bakterije i parazite.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati