Mercedes predstavio SLS Roadster

TZV. soft-top izvedba modela SLS AMG je napokon i službeno ugledala svjetlo dana. Mercedes je već prije objavio službene podatke i fotografije ovog automobila, a premijera, u onom tradicionalnom smislu, će se održati na frankfurtskom auto salonu ove jeseni.

S obzirom kako je SLS AMG u startu zamišljen i kao coupe i kao cabriolet, ova transformacija je prošla bezbolno i čini se poprilično uspješnom. Glavnu razliku, pored platnenog sklopivog krova, čine nova klasično ovješena vrata bez okvira koja zamjenjuju tzv. gullwing vrata s coupea.

Nadalje, dodatna ojačanja šasije su zbog istog razloga također bila minimalna, pa masa automobila nije značajnije rasla, a konstrukcijska krutost je zadržana na vrhunskoj razini. Ipak uz dodatak hidrauličkih motora za spuštanje, odnosno podizanje krova Roadster je četrdesetak kilograma teži od coupea i sada ukupna masa iznosi 1.660 kg.

Unatoč tome Mercedes tvrdi kako su performanse ovog automobila pokretanog 6,2-litrenim V8 motorom snage 570 KS ostale gotovo nepromijenjene, pa će Roadster ubrzati do 100 km/h za 3,8 sekundi i doseći najveću brzinu nešto malo manju od 320 km/h.

Troslojni krov se može otvoriti u vožnji do brzine od 50 km/h i za to će mu trebati 11 sekundi. Konstrukcija je načinjena od magnezija, čelika i raznih legura te ima i stražnje staklo. Unatoč činjenici kako se sklapa u prtljažni prostor obujam istoga je smanjen za svega 3 litre te sada iznosi 173 l.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.