Pogledajte ogoljenu unutrašnjost McLarena P1

McLaren je objavio tri fotografije minimalistički uređene unutrašnjosti novog P1 . Prije tjedan dana kompanija nas je dražila detaljem digitalne kontrolne ploče, a sada imamo priliku dobiti širi uvid u izgled kokpita jednog od najmoćnijih automobila današnjice.

Kokpit je upravo primjerena riječ jer putnička je kabina uređena baš poput unutrašnjosti borbenog aviona, a ugljična se vlakna mogu naći gotovo svugdje. Toliko se pazilo na smanjenje mase da materijal čak nije dobio završni sloj kako se ne bi dodalo kakvih 1,5 kg. Za trkaća sjedala korištena je minimalna količina pjene, a njihov je okvir sačinjen od vrlo tankih karbonskih kalupa. Svako sjedalo teško je tek 10,5 kg, a njihova će se visina podešavati po vozaču i putnicima, za svakog kupca zasebno.

U cilju smanjenja mase korištene su brojne druge taktike, pa tako gotovo da i nema materijala koji nema isključivo funkcionalnu ulogu. U standardnoj izvedbi nema niti podnih tepiha iako ih kupac može naručiti, naravno u ultralaganom izdanju.

McLarenovo čudo od automobila bit će svečano predstavljeno na skorašnjem auto showu u Ženevi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.