Ako ste mislili kupiti ove modele, požurite jer ih Renault ukida

Foto: Renault

TAKO barem tvrde najnoviji izvještaji.

A ako se pokažu točnima, Renault će umiroviti neka od najjačih imena u svojoj gami. U prijevremenu mirovinu će tako dva monovolumena, Scenic i Espace, koji usprkos atraktivnom dizajnu i imenima koji su sinonim onog najboljeg u MPV svijetu jednostavno nemaju budućnost u Renaultovim planovima. 

Reuters tu ne staje s lošim vijestima pa osim za ove MPV modele skori kraj najavljuje i za Talisman, model koji je konačno srušio prokletstvo francuskih limuzina i bio dostojna konkurencija njemačkim rivalima. 

A sve to je dio plana kojim bi Renault trebao u naredne tri godine uštedjeti dvije milijarde eura. 

"Projekt nije još uklesan u kamen, ali Espace, Scenic i velika limuzina Talisman su već otpisani iz game u budućnosti (neće imati nasljednika) i praktično je odlučeno da su ti modeli obustavljeni", rekao je neimenovani izvor za Reuters i rezimirao: "Najkraće rečeno, manje monovolumena i limuzina, a fokus na crossovere i SUV-ove."

Ukidanjem ovih modela Renault će pokušati još više profitirati od alijanse s Nissanom i Mitsubishijem. Spominje se novi Kadjar u dvije izvedbene duljine, dok će tvornica u Douaiju, gdje se sklapaju Scenic, Espace i Talisman, u budućnosti proizvoditi dva nova električna modela temeljena na novoj platformi. 

Recimo i kako će Renault nakon oporavka od krize uzrokovane pandemijom nastaviti s ubrzanom elektrifikacijom. Trenutno pregovara s francuskom vladom o pomoći u iznosu od oko pet milijardi eura.