Alfa Romeo 4C dobiva električnog nasljednika

Foto: Alfa Romeo

JEDAN od najljepših roadstera ovog milenija mogao bi dobiti nasljednika. 

Ponudi li Alfa Romeo nasljednika modela 4C, bit će to prvi poznati rival nadolazećeg Porsche Boxstera, koji je također u najnovijem izdanju prešao na struju. Alfin adut već je prozvan 4E Spider jer je Alfin šef Daniel Guzzafame ranije rekao da bi za novi sportski model mogli zadržati ime Spider. 

"Postoje neke stvari iz Alfa Romea koje ne ubijamo: jedna je Spider, a druga ljubav prema automobilima", rekao je za Autocar. "Želimo ih i dalje jer to je brend. I to je u našim idejama pa da vidimo možemo li ostvariti taj plan", dodao je.

Guzzafame je otkrio da će novi model možda inspiraciju naći u 33 Stradale, ali i modelu Duetto Spider, koji je Pinifarina dizajnirao 1960-ih. Ono što je sasvim sigurno jest da novi model neće stići prije 2027. godine. 

Pritom će zadržati prepoznatljivu Alfinu privlačnost i kad je osjećaj u vožnji u pitanju. "Nije važno ono što čujete, već ono što osjećate", rekao je. Upitan o isplativosti takvog automobila, rekao je: "Alfa Romeo je Spider, a kada razmišljate o Spideru, mislite na Alfa Romeo. Trenutno smo dovoljno stabilni i imamo pravu osnovu", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.