Alfa Romeo 4C stiže dogodine

ALFA će u proljeće na ženevskom auto salonu predstaviti svoj novi sportski adut, model 4C. Riječ je o sportskom kompaktu čija bi se masa trebala kretati oko 1.000 kg, a čiji bi središnje smješteni motor trebao razvijati snagu od oko 300 KS.

Konačni izgled produkcijskog automobila će navodno ostati vjeran konceptnoj najavi koju smo imali priliku vidjeti na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu. Prema ranijim predviđanjima pokretat će ga aluminijski 4-cilindrični 1.8 turbobenzinski motor snage oko 300 KS. Motor će biti uparen sa standardnim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (bit će to i jedini prijenos u ponudi), a pogon će biti na stražnje kotače.

Zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi aluminija i drugih lakih materijala ukupna masa će se kretati oko jedne tone, što će novoj Alfi osigurati jedan od najboljih omjera mase i snage u segmentu.

Alfa 4C će se, iako je riječ o tzv. globalnom modelu (prodavat će se širom svijeta), proizvoditi samo u Italiji, a količina proizvodnje neće biti unaprijed određena. Jednostavnije rečeno, Alfa 4C će se proizvoditi on demand, odnosno prema narudžbi.

Prodaja će navodno započeti u drugoj polovici iduće godine. Prvo će stići coupe, a godinu dana kasnije možemo očekivati i cabrio. Na kraju dodajmo i kako je 4C od ogromne važnosti za Alfu jer bi to trebao biti model koji će prevoditi Alfin povratak na američko tržište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.