Alfa Romeo Giulia Veloce: Preko 200 KS i Q4 pogon za potpuni užitak

 Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo u Pariz dovodi nove atraktivne izvedbe izuzetne Giulije, koje će odmah po premijeri stići u prodaju. 
 
Na impresivnom štandu Alfa će premijerno predstaviti Giuliju u Veloce izvedbi, a tom će prilikom biti predstavljena i nove nijanse, Misano plava i Silverstone siva, a koje talijanskoj ljepotici naravno odlično stoje. Legendarna Veloce oznaka pokriva dva nova motora, benzinski i dizelski. 
 
 
Potpuno novi 2.0 turbo benzinac razvija impresivnih 280 KS i 400 Nm, dok je u ponudi dizelaša predviđen novi 2.2 dizelaš izrađen u potpunosti od aluminija. Potonji razvija 210 KS i 470 Nm, a poput benzinca nudit će se u kombinaciji sa 8-stupanjskom automatikom i Q4 pogonom na sve kotače. 
 
Za one skromnijih apetita tu su i Super izvedbe, kod kojih 2.0 benzinac daje 200 KS, a 2.2 dizelaš 180 KS. Novost je AE (Advanced Efficiency) izvedba Giulije optimizirane aerodinamike sa 2.2 dizelašem od 180 KS koja nudi potrošnju od 4,2 l/100 km, ali i maksimalac od 235 km/h. S druge strane stajat će specijalna izvedba ionako posebne Quadrifoglio izvedbe. Competition Red uključuje standardnih 510 KS, ali i ultra lagane 19-inčne naplatke, keramičke kočnice i Sparco sportska sjedala. 
 
 
Recimo još kako će prije spomenuta Veloce oznaka krasiti i ostale modele, netom obnovljeni MiTo i Giuliettu. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.