Alfa Romeo iz proizvodnje povlači svoj najpoželjniji model

Foto: Alfa Romeo

NUDI se samo još ono što je ostalo na zalihama, a toga definitivno nema puno.

Još jedan neobjašnjivi potez nekadašnjeg talijanskog giganta. Nakon što se Fiat odrekao svojih minijatura iz Alfe dolazi vijest da se iz ponude definitivno povlači njen najuvjerljiviji model. Da, 4C odlazi u povijest, i to obje izvedbe, Coupe i Spider.

Model je prvotno povučen s američkog tržišta, a potom se počeo povlačiti i s pojedinih europskih tržišta. Informacije su šture, ali kako doznaje Motor1, kod francuskih distributera se nalazi još dvadesetak primjeraka.

Podsjetimo, Alfa je 4C kao umanjenu verziju još atraktivnijeg 8C predstavila još 2011. godine u konceptnom izdanju, a potom je 2013. godine krenula i proizvodnja. Dvije godine kasnije stigao je i Spider, ali je koncept ostao isti – minimalna masa, središnje postavljen motor i bezvremenski dizajn.

Alfu Romeo 4C pokreće zapreminom maleni (1.7) dragulj strojogradnje, koji se s 240 KS i 350 Nm odlično nosi s pero lakim automobilom, čak i s američkom verzijom koja je teža stotinjak kilograma. Ide do 258 km/h, a 100 km/h ima za 4,5 sekundi.

A budućnost?

Umjesto rasnih sportaša kojih se Alfa polako odriče, baš kao i sama europska publika, talijanska tvrtka je najavila prodor u tržišno zanimljivije segmente. Prvi u nizu je Tonale, a potom će, nadajmo se, i vremešna Giulietta dobiti nasljednika. Tko zna, sada pod kapom PSA koncerna možda doživimo da osnovu dijele, primjerice, Opelov i Alfin model.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.