Alfa Romeo se sprema napasti njemački trio

Foto: Alfa Romeo

SLAVNA talijanska marka će širenjem game postati osjetno zanimljivija europskim kupcima, no može li oteti značajan dio kolača Audiju, BMW-u i Mercedesu?

Zvuči nevjerojatno, posebno za marku koja je nedavno spala na dva iole ozbiljna modela. Ali Tonale je konačno stigao, a sada se najavljuju nova ulaganja iz Stellantisa. Prvi čovjek Alfa Romea Jean-Philippe Imparato je tako za nizozemski Autoweek potvrdio da uskoro dolaze novi modeli, i to veliki. 

Pojam veliki ovdje znači da se radi o modelima iznad Stelvia u SUV segmentu te Giulije u segmentu limuzina. Prevedemo li to na jezik koji svi razumiju, znači da bi Alfa Romeo mogao ponuditi rivale jednom BMW X5 i X6, ali i primjerice seriji 7. 

Zvuči nevjerojatno, ali stvari postaju jasnije kad Imparato pojasni da su cilj segmenti s najvećim profitom, a tu je i Kina, zemlja u kojoj je potražnja za većim modelima u stalnom porastu. 

Imparato je već spominjao nove SUV modele, a sada je prvi put potvrdio kako se radi o velikim modelima. Kad su u pitanju manji modeli, poznato je da bi subkompaktni crossover smješten ispod Tonalea na tržište trebao stići 2024. godine. Inače, Alfa Romeo će do 2026. godine lansirati čak pet novih modela. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.