Američki div predstavio novu opciju u automobilima, donosi brojna ograničenja

Foto: Tesla

Američki proizvođač električnih automobila Tesla predstavio je novo ažuriranje, koje je trenutno u fazi testiranja. Novim ažuriranjem Tesla pokreće set roditeljskih kontrola. Tako, primjerice, opcija “Roditeljski nadzor” omogućuje vlasniku da ograniči određene opcije vozila za tinejdžere ili druge vozače, piše NotaTeslaApp.

Roditeljski nadzor

Nove ograničene kontrole usmjerene su na sigurniju vožnju. One će ograničiti najveću brzinu vozila, ubrzanje, primijeniti sigurnosne značajke i čak obavijestiti vlasnika ako se vozilo vozi kasno noću, prenosi N1.

Jedna od najvećih značajki novog “Roditeljskog nadzora” je mogućnost postavljanja najveće brzine i smanjenje ubrzanja vozila za druge vozače. Nakon što je profil označen kao "Roditeljski nadzor", morat će unijeti PIN za izmjenu ili isključivanje maksimalne brzine.

Uz “Roditeljski nadzor”, vlasnik također može namjestiti određene sigurnosne značajke da ostanu uključene. Ove značajke uključuju upozorenje o ograničenju brzine, automatsko kočenje u nuždi i upozorenje na sudar.

Posljednja značajka koju Tesla dodaje “Roditeljskom nadzoru” u ažuriranju je mogućnost da vlasnik vozila prima obavijesti ako se vozilo vozi nakon određenog vremena. Na primjer, ako postavite “policijski sat” u ponoć, primit ćete obavijest ako se vozilo pokrene nakon tog vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.