Apple odustaje od električnih automobila jer je čitav projekt sranje?

Screenshot: YouTube

DA JE proizvodnja automobila težak i zahtjevan posao, Google je naučio na teži način. Naime, iz tvrtke su objavili kako zasad odustaju od koncepta električnog automobila te se fokusiraju samo na sistem odnosno softver za samovozeći automobil, piše Bloomberg.

O svom pohodu na autoindustriju nazvanom "Project Titan", Apple je bio vrlo tajanstven, no više priča jasno sugerira kako je tvrtka znatno smanjila svoje ambicije.

Sudeći prema izvještaju Bloomberga, Apple više ne pokušava konkurirati tvrtkama poput Tesle te umjesto izrade električnog automobila, svoj fokus sele na softver, a to tvrtki otvara vrata za suradnju i partnerstva s postojećim proizvođačima takvih automobila.

U "Project Titan" Apple je vrlo ambiciozno krenuo 2014. no njihov plan da i u automobilsku industriju unesu revoluciju ubrzo je naišao na prepreke. Mjeseci, pa čak i godine neslaganja strategija među vodećim ljudima na projektu, doveli su do ovakvog razvoja situacije, otkrio je izvor za Bloomberg.

Nakon što se ambiciozni plan u kojem je njihov auto trebao konkurirati Tesli izjalovio, stotine tehničara napustilo je tvrtku, a oni koji su ostali rade na "autonomnim programima, vizualnim senzorima i simulatorima za testiranje platforme u stvarnim uvjetima", dodao je drugi izvor za Bloomberg.

Bilo kako bilo, iz najbogatije tvrtke svijeta napominju kako sada imaju dva moguća pravca, jedan je izrada vlastitog automobila, a drugi izrada platforme. Rok za odluku u kojem će smjeru, kraj je 2017. godine, a što ćemo od Applea dobiti, vrijeme će pokazati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.