Aston Martin predstavio prelijepi roadster, rasprodan je u rekordnom roku

Foto: Aston Martin

ZA razliku od nedavno predstavljenog DBR22, ovaj je ljepotan namijenjen javno dostupnom asfaltu, ali je svejedno nedostupan - cjelokupna serija je unaprijed rasprodana.

I pritom ne govorimo o nekoj maloj seriji od desetak primjeraka, nego o respektabilnom broju od 249 primjeraka. A priča je poznata. V12 Vantage sada je postao roadster, a kao što mu ime govori, ispod poklopca nije AMG-ov V8, nego ipak dragulj 5.2 V12. 

 

Sada razvija 700 KS i 753 Nm, pogon je stražnji, a mjenjač osam-stupanjska automatika iz ZF-a. Savršena kombinacija donosi i odlične performanse, 3.5 sekundi za sprint do 96 km/h i 322 km/h maksimalca. Uz standardnu šminku kupcima željnim još boljih performansi nudi se stražnje krilo, kao i olakšani (kovani) naplatci promjera 21 cola. 

A kad smo kod mase, tu je Aston Martin uložio posebne napore. Karbona stoga ne nedostaje, pa u konačnici V12 nije drastično teži od modela V8. Razlika je primjetna, ali konačnih 1855 kg je u odnosu na električne sportaše poput velter kategorije. Uostalom, užitak koji pruža ovaj V12 u kombinaciji otvorenog krova i Astonove uglađenosti malo tko može ponuditi. Završimo informacijom kako prve isporuke kreću do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.