Audi najavio novi A1, ali i jednu novost

NISMO trebali dugo čekati da Audi najavi još jedan novitet.

Nakon Q8 iz Audijeve kuhinje dolazi daleko skromniji, ali tržišno ništa manje zanimljiv proizvod. Da, u pitanju je novi A1 a koji bi uskoro trebao stupiti na scenu. Prva najava osvanula je na Audijevim službenim kanalima, a tiče se interijera.

Kratka najava otkriva središnji dio kokpita na kojem dominira veliki zaslon osjetljiv na dodir. Istovremeno je primjetan izostanak drugog zaslona kao na većim i skupljim modelima počevši od A6, a koji prvenstveno služi kontroli ventilacije. I dobro da je tako jer većina vozača još uvijek preferira klasične kontrole.

Iako se to ne vidi, A1 će dobiti i virtualni kokpit. Spominje ga Audi u svom postu, a vjerojatno će biti dostupan opcijski ili putem skupljih razina opreme.

Od premijere novog A1 dijeli nas nekoliko tjedana. A sudeći po najavi, odigrat će se u Barceloni. Sasvim logično jer se u Španjolsku seli i proizvodnja. Za razliku od aktualnog modela lansiranog 2010. godine koji je dolazio iz Bruxellesa novi će se proizvoditi u Martorellu, sa Seatima. I da, navodno je predviđena isključivo Sportback izvedba s petera vrata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.