Audi RS3 ne prelazi na struju. Bit će još jači

Foto: Audi

U Audiju su prije konačnog prelaska na struju odlučili još jednom zasjesti na tron. 

A kad su u pitanju kompaktni sportaši, titulu najjačeg i najbržeg već neko vrijeme drži Mercedesova A klasa. Audiju se to previše ne sviđa, pa bi se lako moglo dogoditi da uskoro svjedočimo još jednoj posebnoj izvedbi. 

 

>> FOTO Audi RS3 je upravo postao najbrži kompakt na svijetu

Audi RS3 do sada (u Europi) nije išao preko 407 KS, a kako doznaje britanski Autocar, uskoro bi mogao ići u nove visine. Sprema se 40. godišnjica Audi Sporta, a tim povodom bi 2.5-litreni pet-cilindraš mogao dobiti snažnije izdanje, potvrdio je za britanski magazin prvi čovjek odjela Sebastian Grams: 

"Iskreno, jako smo sretni što kupci skaču na taj auto kao vrag i nismo, recimo to tako, završili s autom... Imamo pet cilindara i sigurno ćemo povećati pet cilindara za sljedeći korak. To ćemo unaprijediti. Još uvijek postoji put do cilja."

Trenutno je najdalje stigao Audi RS3 Performance Edition s 407 KS, a gornju granicu trenutno drži Mercedes s 2.0 turbakom i 421 KS. Audijev pak motor u Donkervoortovom bolidu D8 GTO F22 daje preko 500 KS. Poznat je i rok, a to je 2026. godina, kad će Audi predstaviti posljednji model pokretan motorom s unutrašnjim izgaranjem. Kad se sve zbroji, najizglednije je da će se labuđi pjev RS3 s dodatno pojačanim motorom pojaviti paralelno s faceliftom aktualne generacije Audija A3.