Auto kao nov, vozila ga je samo kraljica nedjeljom

Foto: EPA, Iconic Auctioneers

AKO IMATE malo sreće i dovoljno dubok džep, ove subote mogli biste postati vlasnik rabljenog automobila godine: Range Rovera koji je vozila ni manje ni više nego pokojna kraljica Elizabeta II. Riječ je o Range Roveru treće generacije u verziji Vogue, oznake L322, koji je tvornica kraljici isporučila 2004. godine. Automobil je Epsom zelene boje s interijerom boje pijeska, a od dodatne opreme ima modificiranu prednju masku i posebno tapeciran i zaštićen prtljažnik, u kojem su se vozili kraljičini omiljeni korgiji. 

"Royal 4 x 4", kako su tepali ovom automobilu registarske oznake BN04 EPU, nije ni prešao previše kilometara s obzirom na godište: tek 109.675 milja, odnosno 176.500 kilometara. Ima i servisnu knjižicu koja otkriva da je održavan u servisima u Starstone Mayfairu, pa zatim Windsoru i konačno kod Jona Dennisa u Aylesburyju, zadnji put ovog srpnja.

Minimalna cijena koju su postavili u aukcijskoj kući Iconic Auctioneers iznosi 60 tisuća funti, odnosno 70 tisuća eura, što znači da prošlost automobila itekako vrijedi. Naime, slični primjerci kojima vlasnica nije bila kraljica mogu se kupiti već za 10-ak tisuća eura.