Baby SLS kao rival 911-ici

PRIČA se kako je Mercedes AMG-u dao zeleno svjetlo za razvoj još jednog sportskog modela koji bi profilirao novi brand među ljubiteljima sportskih automobila, a pozicioniran SLS AMG-a. 

Ovaj bi automobil na tržište trebao stići tijekom 2013, a radilo bi se o manjem dvosjedu, jednako atraktivnom, no znatno jeftinijem izboru. Naime, očekuje se kako će stajati oko 90.000 eura. Također, ovaj bi model trebao biti nešto modernijeg dizajna, a ime mu je još uvijek nepoznanica.

Čim pristigne na tržište anonimni bi model trebao biti dostupan u coupe i cabrio izvedbi s platnenim krovom. Što se SLS-ovih gullwing vratiju tiče, ona će ovaj put najvjerojatnije biti preskočena i zamijenjena standardnim rješenjem.

No, kao i njegov stariji i veći brat, novi će se AMG-ov sportaš temeljiti na aluminijskom prostornom okviru. Koliko je za sada poznato pokretat će ga novi sprijeda smješteni 5,4-litreni turbobenzinski motor snage oko 500 KS, a koji bi premijerno trebao biti predstavljen u modelu CLS55 AMG.

Pogon će biti dakako na stražnje kotače, a snagu će im prenositi 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke. Što se performansi tiče, lako možemo očekivati ubrzanje do 100 km/h za oko 4,5 sekundi te najveću brzinu od oko 290 km/h.

Izvori također navode i kako bi novitet trebao biti opremljen stop-start, kao i sustavom regenerativnog kočenja. Također, za očekivati je i sustav deaktivacije cilindara, a konačni korak u smanjenju emisije štetnih plinova je potencijalni dolazak električne verzije slične konceptnom SLS eDriveu s četiri elektromotora i litij-ionskim baterijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.