Bez gužve na granici: Tesla ima svoju voznu traku za prelazak granice

Foto: CODEFRONT

IAKO je Tesla proizvođač kojeg mnogi doživljavaju kao ponos američke autoindustrije, praksa pokazuje kako kooperanti ne znaju za granice.

Najočitije je to na graničnom prijelazu Columbia Solidarity između Teksasa i Meksika gdje je meksička strana otvorila posebnu traku za Teslu i njene dobavljače. Rezultat je to dogovora Tesle i meksičke države Nuevo Leon prema kojem je otvorena posebna traka za prelazak Teslinih vozila i njegovih dobavljača, doznaje Bloomberg.

Izgleda čudno, posebno jer se Tesla i Elon Musk diče time kako su njihovi automobili proizvedeni u Americi s lokalnim dijelovima. Ipak, brojni dijelovi dolaze i izvana pa ne treba čuditi što je uveden ovakav režim na granici. Uostalom i sjedište marke je pomaknuto bliže, u Austin u Teksasu. 

 

Bloomberg piše kako ovo nije jako prometan granični prijelaz pa ovdje kamioni u pravilu ne čekaju duže od 20 minuta na prelazak granice. Stoga je otvaranje posebne trake i svojevrsni politički potez kojim meksička država želi potaknuti daljnja ulaganja i širenja u autoindustriji, posebno kad su pitanju meksički dobavljači. Trenutno za Teslu radi šest velikih dobavljača iz Meksika uključujući i njemački ZF koji tamo ima pogone. 

Pritom Meksikanci naglašavaju kako tu nije kraj. "Želimo brži i efikasniji prijelaz. I možda uvedemo voznu traku za još neku kompaniju kao za Teslu“, rekao je lokalni ministar gospodarstva Ivan Rivas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.