Bjesni tržišni rat: Kineska marka poklanja 10 godina jamstva i besplatnog servisa

Foto: Zeekr

POČELO JE, počelo. Više smo puta pisali da će na tržištu električnih automobila ove godine izbiti pravi tržišni rat, a zadnje vijesti to i potvrđuju.

Naime, marka Zeekr - koju je u ožujku 2021. kao vrhunski brend električne mobilnosti osnovala Geely grupa - objavila je najnoviji paket beneficija koje će dobiti kupci njezinih modela 001 i X.

200 tisuća kilometara jamstva

Uz standardno jamstvo od 10 godina (do sada su nudili 5 plus još 5 uz doplatu) odnosno 200.000 kilometara, novim kupcima nudi se 10 godina besplatnog servisiranja i 10 godina pune povezanosti (dakle, besplatne su sve moguće pretplate). Usput, cijena modela X spuštena je na 42.490 eura za osnovnu verziju.

Novim poticajem, kažu u kompaniji, žele europskim kupcima pružiti sigurnost u kvalitetu proizvoda Zeekra i bezbrižnost kada je u pitanju posjedovanje električnog vozila. 

Novo iskustvo kupnje

"Ovaj snažni i jedinstveni prijedlog vrijednosti ubrzat će prijelaz na održivu mobilnost, smanjiti ukupne troškove vlasništva i poboljšati preostale vrijednosti Zeekr automobila nudeći EV iskustvo koje je inovativno, praktično i isplativo", tvrde u kompaniji i naglašavaju da ponuda vrijedi za sve privatne i poslovne korisnike koji plaćaju gotovinom ili koriste Zeekr Finance pod uvjetom da se registracija i dostava održe do 31. svibnja ove godine.

Inače, Zeekr je u Europi dostupan samo u Švedskoj i Nizozemskoj, a veće se širenje očekuje tijekom ove godine. 

Geely je nedavno najavio da će Zeekr surađivati ​​s Waymom na razvoju i ponudi potpuno električnog, autonomnog vozila s pozivom za uslugu Waymo One autonomne mobilnosti u Sjedinjenim Državama te je prvo vozilo integrirano s Waymovom tehnologijom predstavljeno u Los Angelesu u studenom 2022. 

Surađuju s Mobileyeom

U siječnju 2022. najavljena je suradnja između Zeekra i Mobileyea - poznatog po potencijalnoj suradnji s Rimcem - za proširenje njihovog strateškog tehnološkog partnerstva s ciljem isporuke prvih svjetskih autonomnih vozila s L4 mogućnostima do kraja 2024. Vrijednost kompanije procijenjena je na 13 milijardi dolara.