BMW X7 dobiva novo lice

Foto: Kolesa.ru

NAJPRESTIŽNIJI BMW-ov podignuti model prolazi kroz svoj prvi redizajn, a koji sudeći po najavama donosi brojne novosti. 

One su prije svega estetske prirode. I dok smo navikli da proizvođači pod redizajn navedu i zamjenu pokrova plastike svjetala te novi dizajn naplataka, u ovom slučaju su promjene opsežnije. 

Ono najuočljivije je da X7 preuzima novi dizajnerski izraz prednjice s podijeljenim prednjim svjetlima. To su pokazale špijunske fotografije, pa čak i jedna službena koja je procurila u javnost, a sad su je iskoristili ruski kolege s Kolesa.ru kako bi stvorili render budućeg modela. 

Njihove predodžbe se jako dobro poklapaju s gotovim proizvodom, što bi u ovom slučaju značilo kako će X7 doista dobiti bitno izmijenjen prednji kraj. X7 će tako imati odvojena dnevna svjetla postavljena iznad glavnih svjetala. Ranije prikazani koncept XM je imao istu filozofiju. 

Druga velika novost je u kabini, a to je implementacija iDrive 8 sustava. Također, očekuje se i daljnje podizanje kvalitete, poneki novi detalj, a sve kako bi uspješno držao korak s Mercedesovim GLS-om. 

Od M izvedbe po svemu sudeći neće biti ništa, ali se zato nagađa kako bi Alpina pod kapom BMW-a mogla razviti zasebnu izvedbu pod nazivom XB7, ali vjerojatno tek iduće godine. U međuvremenu će X7 izgubiti status top modela jer bi se do kraja godine na cestama trebao pojaviti i XM.

Strpimo se do 20. travnja i premijere serije 7 (i i7), kada će biti poznato puno više o novoj generaciji benzinskih i dizelskih motora.